Версаль визнали найбільш переповненою пам'яткою Європи / фото ua.depositphotos.com

Франція та її столиця Париж стабільно входять до рейтингів найпопулярніших і найбажаніших серед туристів напрямків для відпочинку. А тому не дивно, що одна з найвідоміших визначних пам'яток країни – Версальський палац – очолює свіжий топ найбільш переповнених туристами локацій Європи.

Згідно зі свіжим рейтингом від компанії Holidu, що проаналізувала тисячі відгуків на популярній платформі Tripadvisor та інших подібних до неї, до розташованого неподалік від Парижа розкішного палацу щороку стікається близько 15 мільйонів відвідувачів, які бажають оглянути колишню королівську резиденцію короля Людовика XIV і Марії Антуанетти. Як наслідок, у його знаменитій Дзеркальній залі та неосяжних садах спостерігаються справжні затори – не дивно, що ця туристична визначна пам'ятка отримала понад 700 відгуків (або 5,81% з усіх згадувань визначної пам'ятки), у яких згадується її переповненість.

Друге місце в рейтингу посіло геотермальне озеро Блакитна лагула в Ісландії – перша локація, до якої прямують туристи, які прилітають до країни.

Відео дня

Замкнула трійку найбільш переповнених локацій Європи Купальня Сеченьї – найбільший банний комплекс не тільки в Будапешті, а й у всій Європі.

10 найбільш переповнених пам'яток Європи

  1. Версальський палац, Франція (згадка натовпів у 5,81% відгуків).
  2. Блакитна лагуна, Ісландія (5,63%).
  3. Купальня Сеченьї, Будапешт, Угорщина (5,13%).
  4. Замок Бран, Румунія (4,53%).
  5. Плітвіцькі озера, Хорватія (4,31%).
  6. Карлів міст, Прага, Чехія (3,5%).
  7. Фонтан Треві, Рим, Італія (3,34%).
  8. Мон-Сен-Мішель, Франція (3,26%).
  9. Time Out Market, Лісабон, Португалія (2,76%).
  10. Площа Святого Марка, Венеція, Італія (2,76%).

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти визначили десять найбільш переповнених туристами міст Європи – очолила рейтинг італійська столиця Рим.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.