Крістіна Форд часто подорожує сама / колаж УНІАН, фото instagram.com/abroad.inlondon/

Останніми роками подорожі наодинці стали надзвичайно популярними, особливо серед жінок. Однак вирушаючи у свою першу соло-поїздку, багато людей цілком обґрунтовано відчувають певні побоювання.

63-річна досвідчена соло-мандрівниця Крістіна Форд, яка веде блог abroad.inlondon про свій стиль життя, і авторка відзначеної нагородами книжки "У пошуках містера Дарсі: уроки, витягнуті в гонитві за щастям", у коментарі Daily Mail назвала головну помилку, якої припускається чимало жінок, уперше вирушаючи на відпочинок без компанії, – це спроба "відкусити більше, ніж ви можете прожувати".

"Якщо це ваша перша самостійна поїздка і ви боїтеся літати, не плануйте двотижневу подорож із кількома перельотами. Виберіть місце, куди ви можете долетіти напряму", – попередила Крістіна.

Відео дня

При цьому вона радить туристкам планувати свою першу соло-подорож невеликою, попередньо добре дослідивши місце, куди б вони хотіли поїхати.

"Проведіть дослідження і сплануйте те, що ви завжди хотіли зробити, але в межах своєї зони комфорту", – каже блогерка, додаючи, що сама вона зазвичай використовує ChatGPT для планування коротких поїздок.

"Мій запит був: "Самотня мандрівниця, три дні, любить визначні пам'ятки, історію, смачну їжу і, звичайно ж, шопінг". За лічені секунди у мене був триденний маршрут, і я дотримувалася його приблизно на 90%. Браво, ChatGPT!", – поділилася Крістіна досвідом планування своєї нещодвньої подорожі до Риму.

Як повідомляв УНІАН, раніше 19-річна соло-туристка зі США Ів Ковач назвала найнебезпечнішу країну Європи – все через те, що вона постійно почувалася там здобиччю.

Тим часом, TikTok-блогерка з ніком monicaroams дала самотнім мандрівницям корисну пораду, як позбутися небажаних залицяльників на відпочинку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для мандрівок та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.