Марк Волтерс розповів туристам, які слова краще вивчити перед поїздкою в іншу країну / колаж УНІАН, скріншоти з YouTube Wolters World

Незнання мови країни, в яку ви їдете на відпочинок, може як призвести до курйозних ситуацій при замовленні їжі, так і до більш серйозних наслідків.

Досвідчений мандрівник Марк Волтерс, який розповідає про свої подорожі світом на своєму YouTube-каналі Wolters World з більш ніж мільйоном підписників, назвав дев'ять слів, які слід вивчити мовою тієї країни, яку ви відвідуєте – іноді вони навіть можуть врятувати життя.

За словами Марка, зовсім не обов'язково знати досконало мову, щоб порозумітися з місцевими жителями. Насамперед туристам слід вивчити ввічливі слова.

"Ввічливі слова піднімають людям настрій. Тож "Будь ласка" і "Дякую" – це два слова, які вам завжди варто знати", – каже мандрівник.

Не менш важливим, на його думку, є знання слів "Так" і "Ні". Це працює набагато краще, ніж кивки головою, оскільки в різних країна це може означати абсолютно різні речі.

Також Волтерс зазначає, що потрібно обов'язково вивчити такі слова, як "Вітаю" і "До побачення".

"У багатьох місцях, де ви говорите "Вітаю", це не просто привітання з тим, кого ви зустрічаєте. Це також те, що ви говорите, коли заходите в магазин або ресторан... Це також хороший спосіб почати розмову і висловити повагу", – пояснив він.

Крім того, за його словами, важливо знати, як сказати такі слова, як "Допоможіть", "Туалет" і "Де знаходиться?".

Як повідомляв УНІАН, раніше в Португалії російськомовного туриста заарештували через прикру мовну помилку – чоловіка прийняли за терориста.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.