Туристам радять відмовитися від двох типів продуктів на борту літака / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Лікарі вже неодноразово заявляли, що тривалий авіапереліт може мати негативний вплив на організм людини. Зокрема, йдеться і про травлення – нерідко під час польоту люди відчувають дискомфорт у шлунку.

Сертифікований гастроентеролог у розмові з Travel Republic підтвердив, що деякі продукти, які споживаються на борту літака, можуть ще більше посилити проблеми зі здоров'ям пасажира.

Тому любителям подорожей радять уникати принаймні двох поширених страв на борту, які можуть спричинити млявість, здуття живота і зневоднення, цитує Daily Express.

Відео дня

Важкі страви з соусами

Сухе повітря в салоні може призвести до зневоднення і уповільнити травлення, тому краще утриматися від жирних, кремових страв. Зокрема, бортові меню, що включають смажену їжу і соуси, можуть бути важкими для шлунка, викликаючи млявість і здуття живота.

Натомість під час польоту, особливо коли йдеться про далекі рейси в пункти призначення з дуже відмінними часовими поясами, краще зупинитися на легких стравах.

Снеки з високим вмістом цукру

Такі закуски можуть спричиняти різкі сплески енергії, за якими слідують збої, через що пасажири можуть відчувати втому і дискомфорт.

Тим часом солоні закуски, такі як чіпси, можуть сприяти зневодненню і ще більше посилювати здуття живота, особливо в сухій атмосфері літака.

Щоб підтримувати стабільний рівень енергії, краще уникати солодощів, шоколаду і солоних частувань під час польоту.

Натомість пасажирам радять обирати на борту складні вуглеводи, як-от цільнозернові крекери або кіноа, що забезпечують їх енергією, а також пісні білки, як-от курка або горіхи, що допомагають довше зберігати відчуття ситості.

"Пісні білки, як-от смажена курка або риба, простий рис або кіноа та приготовані овочі, щадять шлунок і з меншою вірогідністю викличуть дискомфорт", – пояснює дієтологиня Алісса Сімпсон.

Зволожувальні продукти, як-от огірки, кавуни, апельсини та виноград, також є чудовими варіантами для боротьби із сухістю повітря в салоні, оскільки в них міститься велика кількість води, що допомагає підтримувати водний баланс.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти неодноразово пояснювали, що багато продуктів на борту літака здаються не такими смачними, як на землі. Річ у тім, що низький тиск повітря і суха атмосфера в салоні притупляють смакові та нюхові рецептори. Особливо це впливає на солодкі та неякісні смаки – саме тому, наприклад, кола здається не такою смачною в літаку.

Водночас експерти запевняють, що гострі смаки майже не схильні до впливу зміни тиску повітря, вологості та шуму. Тож якщо хочеться отримати задоволення від трапези в літаку, варто обирати страви індійської кухні або інші продукти зі спеціями.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.