Туристів закликали зайвий раз не ділитися особистою інформацією / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com tiktok.com/@allycase1

Ні для кого не секрет, що за туристами під час відпустки полюють полчища шахраїв і злочинців, які бажають скористатися тим, що розслаблені на відпочинку люди частіше втрачають пильність. І хоча багато мандрівників уже добре обізнані про головні хитрощі крадіїв, дещо вони все ж таки можуть випускати з уваги.

Досвідчена стюардеса Еллі Кейс, у якої майже 160 тисяч підписників у TikTok, застерегла туристів від повторення поширеної помилки, що може наразити на ризик їхню безпеку.

"Завжди, завжди, завжди перевертайте дані на багажній картці навпаки. Ви навіть уявити собі не можете, скільки людей я бачу щодня, і їхні дані виставлені на загальний огляд", – зазначила Еллі.

При цьому вона розповіла, що нерідко люди залишають на видному місці не тільки своє ім'я та прізвище, а й номери телефонів і домашні адреси.

Еллі пояснює, що, використовуючи бирки з контактною інформацією, мандрівники сподіваються, що в разі втрати багажу, тим, хто його знайшов, буде простіше знайти власника. А тому якщо вони все ж мають намір ділитися такими даними, їх варто написати на аркуші та вставити в бирку так, щоб його не могли побачити сторонні, просто проходячи повз вас в аеропорту чи на вокзалі.

"У такому разі, перебуваючи в поїзді або в літаку, ви не виставлятимете на загальний огляд свої особисті дані, однак якщо ваш багаж справді загубиться, той, хто знайшов його, зможе просто розгорнути бирку й отримати ваші дані. Щоб полегшити їм завдання, ви можете написати на зовнішній стороні "Переверніть бирку" або щось у цьому дусі", – додала вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше ірландський лоукостер Ryanair попередив, що під час вибору валізи пасажирам варто відмовитися від певних кольорів, якщо вони не хочуть залишитися без свого багажу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.