Без деяких речей краще не сідати в літак / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Хоча у більшості бюджетних авіакомпаній доволі суворі вимоги до ручної поклажі, є речі, без яких пасажирам не варто підніматися на борт літака.

У розмові з eShores досвідчені стюардеси та інші члени екіпажів розповіли, що пасажирам необхідно обов'язково взяти з собою в літак.

Так, блогерка зі Словаччини Каміла Якубякова, яка живе в Канаді та в минулому працювала бортпровідницею в одній з найбільших авіакомпаній світу, порадила туристам завжди брати на борт бутильовану воду. Так, найімовірніше, вам не дозволять пронести через сканери безпеку куплену подешевше воду з супермаркету, але її завжди можна купити в кафе або магазинах duty free вже після проходження перевірки на безпеку, або ж набрати в спеціальних фонтанчиках із питною водою, якщо такі доступні в аеропорту вашого вильоту.

Відео дня

"Бутильована вода була б моїм першим вибором, бо резервуари для води (у літаках – ред.) нечасто миються через брак часу. При цьому за три роки моєї льотної кар'єри я випила незліченну кількість чашок чаю і кави на борту, коли мені потрібно було отримати заряд кофеїну, щоб не спати під час нічних перельотів, і в мене ніколи не було жодних проблем. Хоча вода в літаку, безумовно, не найкращої якості, вона повинна відповідати стандартам гігієни та санітарії", – пояснює Каміла.

Також вона рекомендує пасажирам брати в літак свій перекус, оскільки більшість їжі в літаку навмисно пересолена – і на те є вагома причина.

"Через різницю в тиску повітря і сухість повітря в літаку наш нюх знижується приблизно на 20%, як і чутливість наших смакових рецепторів, через що їжа стає прісною. Тому їжа в літаку часто пересолена. З цієї причини я вважаю за краще брати з собою свою закуску, коли літаю", – поділилася досвідом Каміла.

Зі свого боку Ліза Вілкс, яка пропрацювала бортпровідницею 15 років, порадила туристам завжди брати з собою на борт теплий верхній одяг, навіть якщо ви летите в теплі краї.

"Завжди беріть із собою светр! Навіть коли на вулиці нестерпна спека, у літаку може бути холодно. Я завжди кладу светр у рюкзак, навіть у найспекотніші місяці року", – каже вона.

Тим часом, досвідчений пілот Патрік Сміт радить туристам брати на борт антибактеріальний гель, адже якість прибирання літака може відрізнятися залежно від місця вильоту.

"У салонах роблять хоча б поверхневе прибирання після кожного польоту. Більш ретельне прибирання проводиться, коли літак перебуває в тривалій стоянці. Якість прибирання може відрізнятися від зупинки до зупинки. У моїй авіакомпанії я помітив, що наші літаки охайніші, коли прибирання проводять у Європі або Азії, порівняно з внутрішніми зупинками у США", – пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше експертка з коктейлів і з барменства в DrinksWorld Полін Мартін Родрігес розкритикувала популярний TikTok-тренд, що показує, як люди готують свій власний еспресо-мартіні в літаку. За її словами, це може принести людям більше шкоди, ніж користі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.