Острів Сокотра розташований в Індійському океані / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Ємен – арабська країна на південному заході Аравійського півострова, яка перебуває у стані громадянського збройного конфлікту вже багато десятиліть. Тож із туристичною метою туди приїздять хіба що зовсім шалені відчайдухи, які у пеклі чортам роги готові відпиляти. 

Однак є одне місце в цій занепалій державі, де туристи можуть перебувати у відносній безпеці – це архіпелаг Сокотра, розташований в Індійському океані за 380 км миль від узбережжя материкового Ємену. Як пише Express, це унікальне місце, де багато ендемічних рослин і тварин – тих, яких ви не побачите більше ніде у світі.

Попри те, що уряди більшості країн закликають своїх громадян уникати поїздок до Ємену, досвідчені туроператори вважають острів Сокотра безпечним місцем для туристів, оскільки рівень злочинності на острові надзвичайно низький, а бойові дії тут не ведуться. 

Відео дня

Фактично острів контролюють війська ОАЕ, що й забезпечує спокій тут. Однак через те, що формально Сокотра залишається частиною Ємену, туристів тут зовсім небагато, що можна вважати певною перевагою.

Острів Сокотра класифікується ЮНЕСКО як місце всесвітнього значення через його біорізноманіття, де близько 40 відсотків видів рослин не зустрічаються більше ніде у світі. Зокрема візитівкою острова є "драконове дерево" – ендемік Сокотри, який має щільну крону вічнозелених гілок та яскраво-червоний сік. Цей сік називають "кров'ю дракона".

Драконові дерева / фото wikipedia.org

Узбережжя Сокотри має довгі піщані пляжі, які омиває вода смарагдового кольору. Вони ідеальні для пляжного відпочинку, особливо зважаючи на відсутність натовпів інших туристів.

Віддаленість від популярних туристичних маршрутів та приналежність до вічно роздертого війною Ємену є і перевагою, і недоліком острова. Тут мало туристів, але й туристичної інфраструктури теж. Знайти хороший готель – завдання із зірочкою. Знайти туроператора, який спланує вам цю відпустку – поготів. Але якщо ви маєте великий досвід мандрів та готові поступитися зручностями заради нових вражень, вам під силу самостійно організувати візит на Сокотру.

Втім знайти туроператора все ж таки можливо. Просто треба пошукати.

Плажі на Сокотрі геть порожні / фото wikipedia.org

Інші цікаві туристичні напрямки

Як писав УНІАН, у Німеччині є красиве місто, яке має багато музеїв та схоже на Флоренцію, проте без великих натовпів туристів. Йдеться про Дрезден - третє за величиною місто на сході Німеччини після Берліна та Лейпцига, часто його називають "Флоренцією на Ельбі" через його гарну архітектуру та розташування на березі річки.

Також ми розповідали про грецький острів без натовпів туристів, який точно варто відвідати. Цей вулканічний острів в Егейському морі вважається однією з прихованих перлин країни.

Вас також можуть зацікавити новини: