Найвигідніше бронювати відпустку заздалегідь / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

2024 рік ще не закінчився, але найвпливовіші туристичні портали вже щосили складають списки найкращих напрямків світу для відвідування у 2025 році. Зокрема, свої топи вже представили Lonely Planet і National Geographic.

Тим часом, спраглі до пригод мандрівники задаються питанням, коли ж найкраще починати бронювати свою наступну відпустку мрії, щоб при цьому максимально заощадити.

За словами експертів, опитаних виданням The Independent, будь-хто, хто сподівається запланувати далеку поїздку в першій половині 2025 року, можливо, вже спізнився.

Відео дня

"Бронювання коротких рейсів за п'ять місяців наперед може заощадити вам трохи менше ніж 50% на перельоті та проживанні, тоді як для далеких рейсів рекомендується бронювати квитки за шість місяців", – зазначив експерт із подорожей із HotelPlanner Тім Хентшель.

При цьому видання дало ще кілька корисних порад щодо того, як максимально вигідно спланувати свою відпустку у 2025 році.

Вигідно бути ранньою пташкою

Туроператори й авіакомпанії хочуть максимально заповнити місця, тому вони випускають багато пропозицій, що спокушають людей бронювати поїздки заздалегідь.

"Бронюючи заздалегідь, ви отримаєте доступ до найкращих місць на рейсі, готелів і варіантів номерів, як-от сімейні номери або номери з краєвидом на море, а також скористаєтеся пропозиціями раннього бронювання", – пояснив керуючий директор Tropical Sky Майк Коллінз.

Сім'ї, які подорожують у пікові періоди, не повинні втрачати часу

"Якщо ви дійсно гнучкі в плані того, куди і коли ви можете вирушити в подорож, відкладання поїздки на потім і гра у "відпускну рулетку" можуть окупитися деякими чудовими пізніми пропозиціями. Але ви не знайдете багато вигідних пропозицій в останню хвилину на пікові дати, тому майте на увазі, що вибір буде обмежений, а ціни в останню хвилину можуть зрости, а не впасти – навіть для пакетних турів", – попередила команда TravelSupermarket.

Далекі поїздки варто бронювати ще раніше

Після пандемії ціни на авіаквитки різко зросли, а разом із ними й попит на місця. Більшість літаків на далеких рейсах працюють на повну потужність, тож найкращі рейси та ціни можна отримати лише за умови бронювання на місяці наперед.

"Як правило, ідеальний час для бронювання далеких рейсів – від шести до восьми місяців до дати вильоту, оскільки саме в цей час авіакомпанії, як правило, пропонують найвигідніші пропозиції", – зазначив генеральний директор соціальної мережі для мандрівників ASMALLWORLD Ян Люшер.

Слідкуйте за розпродажами та змінами цін

З огляду на все вищесказане, у певні періоди року все ще може бути можливість для полювання за вигідними пропозиціями.

"Слідкуйте за розпродажами в певну пору року, наприклад, у Чорну п'ятницю, Кіберпонеділок або січневі розпродажі, коли багато туристичних компаній пропонують знижки", – наголосив Хентшель.

Також туристам радять використовувати сайти, що пропонують порівняння цін на авіаквитки, і налаштовувати сповіщення про ціни для обраних напрямків.

Крім того, ціни на авіаквитки та готелі дуже мінливі й динамічні, і можуть змінюватися з кожною хвилиною, тому бронювання в непікові години також є чудовим способом заощадити гроші.

Як повідомляв УНІАН, раніше опитані The Sun туристичні експерти назвали січень найкращим часом, щоб вигідно забронювати авіаквитки на наступну відпустку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для мандрівок та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-каналі УНІАН.Туризм.