Бергамо – справжня прихована перлина Італії / фото ua.depositphotos.com

Багато людей схильні вибирати для відпочинку найпопулярніші напрямки, які в усіх на слуху. Наприклад, в Італії це Рим або Венеція, що вже тріщать по швах від туристів.

Однак часом, якщо відхилитися від основного курсу, можна виявити дивовижні локації, які однозначно вас здивують. Так сталося і з репортеркою британського видання Daily Record Гіларі Мітчелл, яка наважилася купити найдешевший авіаквиток з усіх доступних – до міста Бергамо, назву якого вона ніколи раніше не чула. І мандрівниця абсолютно не пошкодувала про це.

"Якщо ви ніколи не чули про Бергамо, ви не самотні. Воно перебуває в тіні своїх більш відомих сусідів, зокрема Мілана, що знаходиться приблизно за 60 км, а також італійських озер Гарда, Маджоре і, звісно ж, Комо, де Джордж Клуні, як відомо, має будинок для відпочинку", – розповіла Гіларі.

Відео дня

Дівчина зізналася, що виявила це місто, коли спробувала забронювати найдешевший рейс з аеропорту Единбурга, вибравши в пошуку параметр "Anywhere" (куди завгодно – ред.) на сервісі Skyscanner.

При цьому вона також не прив'язувалася до конкретної дати, а вибрала лише місяць, у який вона хотіла б поїхати у відпустку.

"Я хотіла поїхати у вересні, й коли я шукала варіанти, Skyscanner повідомив мені, що найдешевшим зарубіжним напрямком, куди я могла б дістатися з Единбурга цього місяця, було місце під назвою "Аеропорт Мілан Бергамо", лише за 40 фунтів стерлінгів (приблизно 48 євро – ред.) туди й назад на рейсі Ryanair", – поділилася туристка.

За її словами, хоча зазвичай цей аеропорт обирають мандрівники, кінцевим пунктом призначення для яких є Мілан, саме історичне місто Бергамо теж може багато чого запропонувати туристам – і за набагато доступнішими цінами, зокрема й на проживання.

"Бергамо складається з двох частин: сучасного нижнього міста та історичного району Чітта Альта, який датується приблизно 500 роком до н.е. Він розташований на низці пагорбів і оточений масивними стародавніми венеціанськими оборонними стінами, з яких відкривається приголомшливий краєвид на околиці", – розповіла Гіларі.

При цьому вона зазначила, що оскільки саме по собі Бергамо є досить невеликим містом, урізноманітнити своє перебування там можна, вирушивши на екскурсію в сусідні міста. Наприклад, на знамените озеро Комо, куди з Бергамо можна доїхати потягом всього за годину за ціною 4 євро з людини.

Озеро Комо розташоване за годину їзди від Бергамо / фото ua.depositphotos.com

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти назвали 13 цікавих міст, про які мало хто знає, але які безперечно варті того, щоб їх відвідати.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.