Португалія відмінно підходить для відпочинку в будь-яку пору року / фото ua.depositphotos.com

Португалія останніми роками стала однією з найпопулярніших серед туристів країн Європи завдяки цілій низці факторів – від приємного клімату цілий рік до доступних цін і гостинних місцевих жителів. Але коли ж найкраще їхати на відпочинок у цю країну?

Американський мандрівник Реджис Сент-Луїс, який об'їхав країни на шести континентах, у своєму блозі на Lonely Planet назвав найкращий час для відвідування Португалії залежно від того, якими є цілі вашої подорожі.

Літні місяці найкращий час для пляжного відпочинку

За словами Реджиса, у першій половині червня в Португалії в самому розпалі сезон фестивалів, а теплі сонячні дні вже стають нормою. При цьому до середини місяця країна ще не так переповнена туристами, як у топ-сезон.

Відео дня

В літні місяці туристів радує тепліша температура океану, особливо на півдні в Алгарві, водночас експерт попереджає, що в липні та серпні температура води і натовпи досягають піку, тож туристи мають бути готові розділити прекрасні португальські пляжі з великою кількістю інших любителів сонця.

Головні туристичні міста Лісабон і Порту також переповнені натовпами в липні та серпні, а ціни злітають до небес. При цьому бронювати відпочинок на цей період він радить максимально заздалегідь.

Бюджетним мандрівникам варто приїжджати з листопада по березень

"Якщо ви хочете уникнути натовпу і насолодитися найнижчими цінами на проживання, заплануйте поїздку на низький сезон із листопада до березня. Багато музеїв та інших визначних пам'яток працюють за скороченим графіком, хоча ви все одно знайдете повний набір розваг у містах і великих селищах", – зазначив бувалий турист.

Водночас він закликав туристів бути готовими до мінливих погодних умов – у Порту і на півночі країни висока ймовірність дощів, а на височинах будуть низькі температури. Проте на півдні буде достатньо сонячного світла, тому це прекрасний сезон для прогулянок вершинами скель в Алгарві.

Весна та осінь найкращий час для пригод на свіжому повітрі

Як зазначає Реджис, міжсезоння тішить туристів у Португалії м'якими, часто сонячними днями, які ідеально підходять для походів, велопрогулянок та інших видів активного відпочинку. Це прекрасний час, щоб оглянути головні природні чудеса Португалії без великого скупчення людей.

Він зазначає, що у квітні на півдні країни цвіте багато польових квітів, а на День визволення 25 квітня в деяких містах можна побачити паради та феєрверки.

"Чудова сонячна погода робить травень ідеальним часом для відвідування, особливо якщо ви вирушаєте в далекий похід, наприклад, по Віа Алгарвіана або Рота Вічентіна. Натовпи починають прибувати до Лісабона, Порту та Алгарві, хоча це все ще досить розслаблена атмосфера порівняно з літнім піковим сезоном", – додає експерт.

Водночас, за його словами, у вересні та жовтні в Португалії проводять численні фестивалі врожаю та збір винограду, а пляжі вже набагато спокійніші, хоча й температура океану може бути бадьорою.

При цьому жовтень також є чудовим місяцем для спостереження за птахами, коли багато видів пролітають через країну дорогою до Африки під час щорічної осінньої міграції, додає Реджис.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам також назвали найкращий час для відвідування Італії та Ісландії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.