Іспанія набагато холодніша, ніж думають багато туристів / фото УНІАН (Янош Немеш)

У більшості туристів Іспанія асоціюється з пляжним відпочинком, і багато хто з них помилково вважає, що в цій країні тепло цілий рік.

Однак співзасновниця благодійного проекту Chefugee з Філіппін Наталія Діас, яка зараз живе в іспанському Мадриді, у своєму блозі для Lonely Planet зруйнувала кілька міфів щодо Іспанії.

"Є жартівливий іспанський вислів: "Hasta cuarenta de mayo, no te quits el sayo", що перекладається як "До 40 травня не знімай пальто" – мудра порада тримати куртку під рукою до середини червня", – жартує Наталія.

Відео дня

Вона підкреслює, що насправді для Іспанії характерно більше холодних сезонів на рік, ніж теплих: рання весна (з березня по травень), осінь (з вересня по листопад) і зима (з грудня по лютий).

Водночас, за її словами, у регіонах на півночі Іспанії, таких як Країна Басків, Астурія і Галісія, спостерігаються більш прохолодні температури порівняно з рештою країни.

У зв'язку з цим Наталія радить усім туристам, які планують відпочинок в Іспанії, брати з собою теплі речі.

Крім того, дівчина дала іноземним гостям ще одну важливу пораду, що стосується повсякденного гардероба поза пляжем.

"Обирайте елегантний повсякденний одяг і уникайте такого вбрання, як спортивний одяг, пляжний одяг або надмірно відкритий одяг у місті. Якщо ви відвідуєте релігійні місця, такі як церкви, собори або мечеті, прикрийте плечі та коліна, щоб продемонструвати повагу до цих місць", – зазначила вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше досвідчена туристка розповіла, чи реально вирушити у відпустку на два тижні всього лише з однією валізою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.