Названо 4 прекрасних напрямки в Іспанії, які варто відкрити для себе цієї осені / фото ua.depositphotos.com

Іспанія є одним з найпопулярніших туристичних напрямків у Європі цієї осені. Та в таких популярних містах, як, наприклад, Мадрид, місцеві вже втомилися від приголомшливої кількості туристів. 

Поки деякі популярні місця переповнені людьми, є 4 напрямки, які є настільки ж колоритними, але там ви не зустрінете натовпів. Про них розповідає Travel Off Path. 

Альмерія

Відео дня

Альмерія є одним з найжвавіших прибережних курортів Іспанії. Її Старе місто збереглося неймовірно добре – там ви зможете погуляти барвистими звивистими вуличками і насолодитися виглядом високого собору, збудованого ще у 16-му столітті.

"Як і в переповненій туристами Гранаді, тут домінує мавританська фортеця, що височіє на вершині пагорба, звідки відкривається вид на лабіринт вузьких проходів внизу, можливо, одна з найбільших фортець своєї епохи, що досі збереглася на материковій Іспанії", – пише портал.

Тут можна поїсти менш ніж на 40 доларів на день. До прикладу, забігайлівка на березі моря Goleta Cabo de Gata пропонує дешеві середземноморські страви всього за $11. 

Якщо у вас буде час, прогуляйтеся повз Соборну площу та обов'язково зазирніть до сусідньої La Mala, щоб випити напій і з'їсти неймовірно смачну тортилью.

Ронда

Залитий сонцем південний регіон Іспанії Андалусія найбільш відомий своїм узбережжям Коста-дель-Соль. Саме там розташовані популярні напрямки для відпочинку – Малага і Марбелья. Проте захована в гірській місцевості Ронда має свій особливий шарм.

Там немає пляжів, торгових центрів чи розкішних курортних комплексів. Це мальовниче містечко розташоване на двох скелях, з'єднаних між собою кам'яним мостом, що перекинутий через 120-метрову прірву і мальовничу річку.

"Ронда рясніє історичними пам'ятками: від Пласа-де-Торос, найстарішої арени для кориди у всій Іспанії, дива 18-го століття, збудованого в неокласичному стилі, до набагато старіших арабських лазень 13-го століття, і кожної мальовничої площі та стежки на схилі скелі, що пролягає між ними", – додає Travel Off Path.

Примітно, що Ронда є частиною одного з найспекотніших регіонів Європи.

Луго

На північному заході Іспанії розташоване чарівне, але малопомітне місто Луго. Там проживає трохи більше 100 000 людей. Для туристів місто цікаво тим, що там знаходиться обнесена мурами цитадель, яку продовжують оточувати римські стіни, занесені до списку ЮНЕСКО.

Це єдині у своєму роді мури, що залишилися недоторканими, і якщо вам цікаво, чи зможете ви ними прогулятися, то відповідь – "так". 2-кілометровий маршрут пропонує захоплюючі краєвиди на церковні вежі та побілені будинки Луго і проходить повз 10 міських воріт.

Серед інших визначних пам'яток – Римський міст 3-го століття і Собор Святої Марії відомий своєю мармуровою амбулаторією і колонадою. Що найцікавіше, тут немає натовпу паломників, як у сусідньому Сантьяго-де-Компостела.

Картахена

На півдні розкинулася прекрасна Картахена. Це місто, де є картагенські стіни часів до народження Христа і майже неушкоджений давньоримський театр. До того ж, ви зможете там побачити ряди вишуканих фасадів у стилі модерн 20-го століття і галасливий круїзний порт з висококласними готелями і жвавими пляжними барами.

Окрім неоціненної культурної цінності, Картахена набагато доступніша за звичні туристам Барселону та Валенсію. Цього сезону готелі коштують від $58 за ніч.

Куди поїхати у Європі взимку

Багато туристів, на батьківщині яких зими зазвичай бувають доволі холодними, вважають за краще вибиратися в грудні-лютому на відпочинок у теплі країни. Погрітися на сонечку можна у Європі – до прикладу, в Португалії. Завдяки більш ніж 300 сонячним дням на рік і 87 пляжам, відзначеним Блакитним прапором, Алгарве стає дедалі популярнішим місцем для зимового відпочинку.

Звернути увагу варто і на італійську Сицилію. Вона сповнена барв взимку, коли цитрусові дерева важчають від дозріваючих апельсинів, лимонів і лаймів.

Вас також можуть зацікавити новини: