Герої серіалу "Емілі в Парижі" в Римі / скріншот з YouTube

У четвертому сезоні героїня популярного серіалу Netflix "Емілі в Парижі" вирушила в романтичну відпустку до італійської столиці Риму, і, судячи з усього, саме в цьому місті будуть частково розгортатися події майбутнього п'ятого сезону.

Оскільки туристи зараз щосили намагаються повторити кадри з серіалу на паризьких локаціях, вочевидь, незабаром вони доберуться і до популярних римських пам'яток, які встигла відвідати Емілі Купер. Тим часом, професійний гід Діно Марджотта, який вже 15 років водить туристів італійською столицею, застеріг фанатів серіалу від повторення популярної помилки, допущеної героїнею серіалу в Римі.

Зокрема, в одній зі сцен головна героїня та її коханий-італієць сідають на Іспанські сходи (La Scalinata di Trinità dei Monti) – одну з найвідоміших визначних пам'яток міста. Однак з 2019 року використання цих сходів 18 століття як місця відпочинку є незаконним. Порушники заборони ризикують отримати штраф від 250 до 400 євро, повідомляє Euronews Travel.

Відео дня

Варто зазначити, що також 2024 року влада Італії суттєво підняла штрафи за пошкодження культурної спадщини країни.

Як повідомляв УНІАН, раніше американка на ім'я Сейдж, яка живе в Парижі, відвідала місцевий ресторан Terra Neva, в інтер'єрах якого знімали сцени з "ресторану Габріеля" для серіалу "Емілі в Парижі" і розповіла, що з ним не так.

Тим часом британка Анна Річардс, яка живе у французькому Ліоні, розповіла, наскільки життя іноземців у Франції дійсно схоже на серіал "Емілі в Парижі".

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.