Деякі місця в літаках Ryanair просторіші за інші / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Ірландський лоукостер Ryanair відомий своєю практикою втискувати максимальну кількість пасажирських місць у літаки, заради чого доводиться нерідко жертвувати комфортом пасажирів.

Проте у клієнтів однієї з найпопулярніших бюджетних авіакомпаній Європи все ж є можливість отримати більш комфортне місце за рахунок додаткового місця для ніг. Щоправда, найімовірніше, за це доведеться доплатити.

Як встановили експерти Which? Travel, вивчивши плани розсадження популярних авіакомпаній, деякі з них прибрали передні шафки для зберігання речей, щоб втиснути ще один ряд пасажирів з одного боку літака.

Відео дня

У результаті місця в передній частині літака насправді не однакового розміру, а ті, що праворуч (місця D, E і F), часто пропонують 2,5-5 сантиметрів додаткового простору для ніг порівняно з тими, що ліворуч.

При цьому автори дослідження зазначають, що багато з цих місць є стандартними, тож вони можуть бути надані пасажирам випадковим чином безкоштовно – а якщо ні, то це буде найдешевша категорія місць для купівлі.

Так, Ryanair здебільшого використовує літаки Boeing 737, де місця D, E і F у рядах 3-15 є найпросторішими стандартними місцями – і їх можна вибрати всього за 9 фунтів стерлінгів (близько 11 євро).

Водночас експерти зазначають, що це не єдиний спосіб поліпшити своє місце – пізня реєстрація на рейс також може позбавити від середнього місця, яке більшість пасажирів вважають найгіршим.

Річ у тім, що ті, хто не платить за вибір місця, можуть зареєструватися на рейс у проміжок часу від 24 годин до двох годин до вильоту. При цьому аналітики впевнені, що найменш бажані середні місця розподіляються першими, тому що авіакомпанії сподіваються, що клієнти змінять своє рішення і заплатять за підвищення класу обслуговування. Що довше ви чекаєте, то більша ймовірність, що місця біля проходу і вікна звільняться.

Як раніше повідомляв УНІАН, до травня 2025 року Ryanair має намір відмовитися від паперових посадкових талонів і стійок реєстрації.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.