Мандрівник наочно показав вартість життя в Таїланді / колаж УНІАН, кадри з відео

Поїздка за кордон – це захоплюючий спосіб провести відпустку, але, на жаль, часто він є дуже дорогим. Втім є варіанти, як зекономити на поїздці. Один з очевидних – обирати "дешеву" країну, де ціни апріорі нижчі, ніж в Європі.

Британський мандрівник на ім’я Воррен Робі, який веде популярний блог в TikTok, наочно показав, скільки насправді можна купити у такій країні як Таїланд, маючи в кишені всього 1 фунт стерлінгів, що за сьогоднішнім курсом еквівалентно приблизно 44 тайським батам або близько 54 гривням.

В одному зі своїх відео мандрівник влаштував своїм підписникам невеличку екскурсію до місцевого тайського супермаркету. 

Відео дня

"Позаду мене [магазин] 7-Eleven, і я хочу показати вам, хлопці, що ви можете придбати за 1 фунт стерлінгів у розкішних магазинах Таїланду", – каже хлопець на початку відео.

Він почав свій наддешевий розгул із банки тайського Red Bull, яка коштувала 10 тайських бат, це близько 12 гривень, або 20 британських пенсів (п’ята частина 1 фунта стерлінгів).

кадр з відео

Далі він пішов за пачкою чіпсів зі смаком барбекю, яка коштує трохи більше 10 тайських батів. Тож загальна сума становить вже 24 гривні, або 40 пенсів.

кадр з відео

Воррен також побажав трохи желе, яке підняло сукупну вартість кошика до 36 гривень, або 60 пенсів. І він також відчув бажання пригостити себе льодяником ще за 10 тайських бат (12 гривень, або 20 пенсів). На решту грошей він взяв пачку печива. 

кадр з відео

Таким чином повний список покупок Воррена склав:

  • банка Red Bull,
  • пачка чіпсів,
  • порція желе,
  • льодяник,
  • пачка печива.

Сукупно усе обійшлося в 1 фунт стерлінгів (54 гривні). За підрахунками мандрівника, в рідній Британії цей похід до магазину йому обійшовся б у 35 фунтів стерлінгів (1905 гривень). Наприклад, один лише Red Bull став би йому у 4,50.

Інші цікаві поради мандрівників

Як писав УНІАН, жінка відвідала за цей рік 10 країн світу, витративши сукупно близько 2600 доларів. Тобто лише по 260 доларів на одну країну. Рецептом своєї вражаючої економії вона поділилася з підписниками.

Також ми розповідали, чому туристам не варто купувати сангрію в Іспанії. Мешканка Мадрида дала мандрівникам кілька важливих порад щодо відвідування міста.

Вас також можуть зацікавити новини: