
Знайомство з кулінарними традиціями тієї чи іншої країни є важливою частиною подорожі для багатьох туристів. Однак гастрономічна культура може сильно відрізнятися залежно від пункту призначення. А тому туристам важливо знати про деякі важливі особливості, щоб не потрапити в незручні ситуації.
Наприклад, в італійських ресторанах існує таке поняття як "коперто", а в Іспанії не варто замовляти паелью в понеділок.
Тим часом, користувачі Reddit спробували з'ясувати, чи є ознакою поганого тону брати одну порцію на двох у ресторанах різних країн.
"Ми з дівчиною мало їмо і вважаємо за краще їсти часто. Зазвичай ми любимо розділити закуску, основну страву і потім, якщо все ще голодні, десерт. Також ми не дуже любимо алкоголь, але іноді ми беремо безалкогольні напої, як-от лимонад, інші напої з меню і, принаймні, воду. Чи грубо це? У нас ще не було поганого досвіду за роки подорожей, але нам просто цікаво, чи вважається це поганим тоном. Прямо зараз ми в Європі", – написав автор обговорення з ніком afghanpikachu.
Більшість користувачів погодилися, що для Європи та США це є абсолютно нормальним.
"Ми теж так робимо. Це краще, ніж викидати їжу", – відповів Ghorardim71.
Проте в деяких місцях Європи з цим усе ж таки можуть бути проблеми, зокрема, якщо йдеться про якісь дорогі або популярні місця.
"Це може вважатися грубим у суперпопулярних ресторанах, де важко отримати столик. Ресторани не в захваті від того, що люди замовляють тільки для однієї людини, а потім діляться, хоча більшість із них не дадуть вам знати, що вони про це думають, і просто промовчать. Якщо ви хочете уникнути всього цього, ви завжди можете вибрати ресторани, які пропонують тільки спільний прийом їжі, що означає замовлення кількох невеликих страв та їхнє спільне використання. В Іспанії це називається тапас, а в Греції мезе", – пояснила користувачка piezomagnetism.
А ось в Японії спроба взяти одну порцію на двох у ресторані може бути сприйнята негативно.
"Мене і мого хлопця не пустили в стейк-хаус у Японії, коли я була єдиною, хто замовив основну страву. Спочатку ми замовили йому суші (на які в мене алергія), а потім я хотіла стейк. Ми замовили стейк і два келихи вина, але йому сказали, що він повинен почекати зовні, поки я буду їсти. Місце було не з дорогих, і в ньому було 15 порожніх столиків. Ми пішли і знайшли інший стейк-хаус, де це не було проблемою", – зазначила туристка з ніком MargaritaBarbie.
З нею погодилася користувачка з ніком VillanelleTheVillain: "Це не те, що люблять ресторани в Японії. Кожна людина повинна отримати їжу за столом".
Як раніше повідомляв УНІАН, далеко не у всіх країнах світу заведено залишати чайових – іноді це можуть сприйняти як образу.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Вафлі, крокети і не тільки: 12 делікатесів, які варто спробувати в Бельгії
- Шеф-кухарі розповіли, які страви варто спробувати в різних регіонах Іспанії
- Що з'їсти і випити в Південній Кореї: 11 речей, які обов'язково варто спробувати
Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.