Google максимально прокачає автономність Android-пристроїв / фото ua.depositphotos.com

Корпорація Google отримала патент на технологію для просунутої системи регулювання яскравості, яка дасть змогу телефонам Pixel і в перспективі всім Android-гаджетам з OLED-матрицями споживати ще менше енергії. Про це повідомляє видання Android Headlines.

У чому суть: операційна система "переглядатиме" зображення і активуватиме підсвічування пікселів OLED-матриці тільки в тих областях екрана, на яких фокусується увага користувача. Домогтися цього допоможе технологія біонічного зображення на основі коефіцієнта On-Pixel (OPR), об'єднуючи його з вихідною картинкою за допомогою штучного інтелекту.

Як відомо, дисплей – один з найбільш енергомістких елементів смартфона: висока яскравість значно знижує час роботи пристрою.

Відео дня

У результаті такий підхід нагадує вдосконалений "Темний режим", за якого темні області не просто приглушені, а повністю відключені для економії енергії. За аналогією з Always-On-Display, яскрава область підсвічується, а інша частина екрана вимкнена.

Спочатку ця функція може бути реалізована як ексклюзив для смартфонів Pixel, а пізніше розширена на інші пристрої на рівні ОС. Нещодавно Google представила серію Pixel 9, оснащену низкою функцій на базі генеративного ШІ Gemini. Можливо, саме ця технологія дасть змогу реалізувати нову опцію.

Новий патент Google показав просунуту систему регулювання яскравості / фото USPTO

Раніше Google пообіцяла, що Android-смартфони, які оновилися до Android 15, стануть жити на три години довше. Домогтися таких результатів допоможе поліпшена система переходу в режим очікування.

Тим часом УНІАН розповідав про 5 прихованих налаштувань ОС Android, про які потрібно знати. Від збільшення швидкості під час роздачі інтернету з пристрою до оптимізації старенького телефона.

Вас також можуть зацікавити новини: