Як дізнатися пароль від вайфая на Windows: найпростіший метод / фото ua.depositphotos.com

У мережі завірусився лайфхак зі швидкого розпізнавання пароля від Wi-Fi, який підходить абсолютно для будь-якого комп'ютера або ноутбука на Windows. За декілька днів невеличкий ролик, опублікований у твіттері, набрав понад 1.5 мільйона переглядів.

У цьому лайфхаку всього чотири дії, які займуть у вас менше хвилини. Що потрібно зробити:

Спочатку запускаємо налаштування "Виконати" або Run – воно активується натисканням комбінації клавіш Win+R. У вікні, що з'явилося, пишемо cmd – це запустить командний рядок. Вводимо команду ncpa.cpl і натискаємо на кнопку "ОК".

Ця команда відкриє меню "Мережеві підключення" з Панелі управління, де відображено всі раніше підключені мережі, включно з вай-фай. Наступний крок – вибрати той профіль Wi-Fi, яким ви користуєтеся, клацнути по ньому правою кнопкою миші і натиснути на пункт "Стан".

Відкриється вікно з інформацією про поточний статус з'єднання: тривалість підключення, швидкість інтернету, обсяг даних та інше. Щоб побачити пароль, перейдіть у розділ "Властивості бездротової мережі", відкрийте "Безпека" і поставте галочку навпроти "Показати символи".

У рядку "Ключ безпеки мережі" відобразиться пароль від вашого (або будь-якого іншого) вайфая на цьому комп'ютері. УНІАН перевірив цей метод і підтверджує його ефективність.

Якдізнатися пароль від вайфая: відеоінструкція

Раніше УНІАН розповідав, чому важливо перезавантажувати свій смартфон хоча б раз на тиждень. Мобільні девайси за своїм принципом роботи схожі на комп'ютери – їхні системні ресурси завантажені різними процесами і додатками, і деколи їм необхідний "відпочинок".

Також ми ділилися лайфхаком, як очистити пам'ять на телефоні, не видаляючи фотографій і додатків. Найчастіше причиною нестачі вільного місця стають "ненажерливі" месенджери, серед яких Telegram.

Вас також можуть зацікавити новини: