Galaxy A15 - найпопулярніший смартфон у світі після iPhone 15 / фото Samsung

Дослідницька компанія Omdia склала топ-10 найбільш продаваних смартфонів у світі за першу половину 2024 року. У списку п'ять пристроїв Apple, чотири апарати від Samsung і один "китаєць" Xiaomi.

Перше місце очікувано у iPhone 15 Pro Max. Загалом було продано 21,8 млн цих пристроїв – це на кілька мільйонів менше, якщо порівнювати з iPhone 14 Pro Max за аналогічний період минулого року. На другому місці перебуває базовий iPhone 15 з показником 17,8 млн проданих пристроїв.

Третє місце в глобальному рейтингу і перше місце серед Android-смартфонів посів Samsung Galaxy A15. Бюджетник південнокорейської компанії вирізняється з-поміж інших наявністю AMOLED-екрану з роздільною здатністю Full HD+, оптимальною для своїх грошей камерою і 4-річною підтримкою. Можливо, це не найстильніший телефон на ринку, але точно один з найбільш просунутих у своєму класі.

Відео дня

Наступні два місця посіли iPhone 15 Pro і Galaxy S24 Ultra – він, до речі, єдиний преміальний Android-смартфон у першій десятці. Попит на нього великий завдяки Galaxy AI і "начинці", яка задовольнить навіть найвибагливіші запити.

За даними аналітиків, найменшою популярністю серед усіх торішніх моделей Apple користується iPhone 15 Plus. Телефон не потрапив навіть до топ-20. З чуток, у лінійці iPhone 2025 року Apple замінить Plus-модель чимось абсолютно новим.

Найбільш продавані смартфони в першій половині 2024-го / Джерело: Omdia

Раніше агентство Counterpoint опублікувало дані про продажі бюджетних смартфонів. За підрахунками фахівців, Redmi 13C – найпопулярніший телефон за ціною до 150 доларів. За ним слідують Samsung Galaxy A05 і Galaxy A15.

Раніше фахівці радили, який Айфон взяти після виходу iPhone 16. Приміром, базовий Айфон 2023 року назвали зараз найкращим смартфоном за співвідношенням ціни та якості.

Вас також можуть зацікавити новини: