Як зробити домашній інтернет швидшим: популярні поради / фото, згенероване нейромережею

Якщо у вас повільно працює інтернет, і це позначається навіть на завантаженні відеороликів, причин може бути купа. Від проблем із провайдером (що можна вирішити шляхом переходу до іншого) до неполадок із домашнім роутером.

Щоб перевірити швидкість інтернету, достатньо скористатися спеціальними сервісами на кшталт Speedtest. Якщо швидкість дійсно менша за заявлену – є кілька хитрощів, які можуть допомогти в прискоренні підключення по Wi-Fi.

1. Розмістіть Wi-Fi роутер якомога вище

У деяких квартирах роутери стоять на підлозі, що не дуже добре. Річ у тім, що сигнал вай-фая поширюється у вигляді радіохвиль, які стикаються з різними перешкодами, такими як меблі, стіни та інші перешкоди. Коли роутер знаходиться на підлозі, ці перешкоди можуть більше послаблювати сигнал.

Фахівці радять закріпити роутер біля стелі або, якщо такої можливості немає, поставити його на меблі. Якщо живете в приватному будинку, розташуйте роутер на найвищому поверсі.

2. Тримайте свій роутер подалі від побутової техніки

Більшість роутерів працюють на частотах 2,4 ГГц або 5 ГГц. Перша з частот збігається з частотою сигналу побутової техніки, зокрема телевізори або мікрохвильові печі, які створюють перешкоди. Щоб уникнути цього, постарайтеся розмістити роутер якомога далі від таких приладів.

Також допоможе перемикання на діапазон 5 ГГц, якщо є така можливість. Він менш схильний до перешкод від побутової техніки, хоча його радіус дії трохи менший.

3. Періодично перезавантажуйте роутер

Роутер – це по суті міні-комп'ютер, який, на відміну від настільного ПК або ноутбука, працює цілодобово протягом місяців і навіть років без перерв. Тому періодичне перезавантаження допомагає гаджету працювати стабільніше і може поліпшити якість інтернет-з'єднання.

З метою профілактики рекомендується відправляти роутер на перезавантаження хоча б раз на тиждень. Такий підхід допоможе знизити частоту появи проблем.

4. Розмістіть біля роутера шматочок фольги

Це швидше хитрість, ніж науково обґрунтований метод. Візьміть шматочок будівельної фольги розміром приблизно 20 на 30 сантиметрів і розмістіть його вертикально позаду антени роутера. Спрямуйте конструкцію так, щоб сигнал не впирався в стіну, а йшов у бік квартири: так стійкий сигнал з'явиться навіть у найвіддаленішій кімнаті.

Якщо вам цікаві інші корисні лайфхаки, нещодавно УНІАН ділився секретним налаштуванням, що дасть змогу прискорити будь-який смартфон Android. Завантажувати якісь додатки або витрачати години на вивчення керівництва користувача не доведеться.

Також розповідали, як прискорити комп'ютер на Windows 10. Встановити операційну систему досить просто, але без додаткового налаштування вона споживатиме багато системних ресурсів.

Вас також можуть зацікавити новини: