Військовий висловив сподівання, що в Україні ніколи не знизять мобілізаційний вік / колаж УНІАН, фото 95 бригада, скріншот

Україні потрібно якісно перебудовувати армію під сучасну війну, а не знижувати мобілізаційний вік. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив військовослужбовець Ігор Луценко.

Відповідаючи на запитання про ймовірність зниження мобілізаційного віку в Україні, військовий висловив сподівання, що цього ніколи не станеться:

"За моїми простими спостереженнями на вулицях, у нас і так достатньо чоловіків призовного віку, які не в армії. Треба просто звертати увагу, чому так вийшло, що вони не в армії. І чому в нас СЗЧ стало в армії масовим явищем".

На його думку, спроба вирішити наявні проблеми за рахунок молодих хлопців абсолютно ні до чого не приведе. Натомість потрібно якісно перебудовувати армію під сучасну війну, а не думати, як "погасити пожежу" додатковою кількістю мобілізованих.

Відео дня

"Я вважаю, що це питання - відволікання уваги, перекладання з хворої голови на здорову, ми не дивимося в суть проблеми, яка в нас перед очима".

Зниження мобілізаційного віку в Україні - інші думки

Нагадаємо, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко заявив, що питання про те, чи необхідно знизити мобілізаційний вік до 21 року в Україні, залежить від фази ведення бойових дій:

"Ми повинні готувати загальну навченість українського суспільства до опору. А рішення щодо базових вікових категорій ухвалюватиме безпосередньо командування".

Ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий зазначав, що необхідності знижувати мобілізаційний вік в Україні немає, оскільки в країні є "величезний мобілізаційний резерв". За його словами, цього резерву достатньо для того, щоб повністю замінити чинний склад ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: