Жорін нагадав, що Росія роками розбудовувала свій вплив тут завдяки УПЦ МП / скріншот

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін заявив, що Московського патріархату в Україні не має бути ні в якому вигляді, як би "не бісились прибічники цієї російської агентурної мережі". 

"Сьогодні в Черкасах навіжені представники російської церкви намагались відбити Свято-Михайлівський собор. Влаштувавши справжню силову "акцію". Нічого не вийшло, але їхні дії були дуже показовими",  - написав він.

Жорін нагадав, що Росія роками розбудовувала свій вплив тут завдяки УПЦ МП.

Відео дня

"Але ми, як суспільство, нарешті - хоч і для цього знадобилась повномасштабна війна - дійшли до розуміння, що це все ворожі агенти, яких потрібно усунути. Як і всі інші проросійські сили. Єдине питання, чому роботу силових органів мають знову виконувати ветерани війни", - додав військовий.

Захоплення прихожанами УПЦ МП собору в Черкасах

Вночі у Черкасах капелан Володимир Педько повідомив, що Свято-Михайлівський собор переходить до ПЦУ і буде гарнізонним.

Під ранок до храму прийшли віряни та митрополит УПЦ МП Феодосій. Згодом між представниками ПЦУ та прихожанами УПЦ МП виникла бійка. Віряни УПЦ МП з митрополитом зачинились у храмі і нікого туди не пускали. Під час бійки у соборі кілька людей отримали травми. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Пізніше капелан Рідний повідомив, що собор вдалося звільнити від прихильників УПЦ МП. Там вперше прозвучала молитва українською мовою. 

Водночас митрополита Феодосія судять за підозрами у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та заперечення збройної агресії Російської Федерації. Також його звинуватили у "підривній діяльності" проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: