Олексій Омельяненко - меценат і бізнесмен

Про це розповів Олексій Омельяненко - меценат і бізнесмен, який активно підтримує медичну галузь України під час війни, реалізовуючи як власні проекти, так і долучаючись до роботи благодійних фондів, забезпечуючи лікарні на передовій сучасним медичним обладнанням.

"В умовах війни та важкої економічної ситуації, коли левова частка державного бюджету спрямована на оборону,  підтримка медичної галузі гостро відчуває недофінансування, незважаючи на свою критичність для війська - адже рятує життя захисників. Маючи майже трирічний досвід активної благодійної роботи саме в медичній сфері, можу констатувати, що без участі меценатів та благодійних фондів українська медицина не впоралася б з викликами, які постали перед нею в умовах війни", - зазначає Олексій Омельяненко. 

Українська медицина не впоралася б з викликами без допомоги благодійних фондів, — Олексій Омельяненко

В рамках регулярних гуманітарних місій на Схід України Олексій Омельяненко разом із Благодійним фондом молодіжної ініціативи "Надія" забезпечили лікарні десятками одиниць медичної техніки, включно з реанімаційними моніторами, апаратами УЗД, рентгенапаратами, системами для гемодіалізу Prismaflex та апаратами непрямого масажу серця Easy Pulse. Це сучасне обладнання дозволяє лікарям працювати в найскладніших умовах і рятувати життя військових та цивільних.

Відео дня

"Кожен із нас має свою відповідальність під час війни. Підтримка медичних закладів та медиків — це один із найважливіших напрямів, де ми можемо і повинні підставити плече державі. Від цього залежить якість медичної допомоги, яку отримують наші поранені захисники та мирні жителі, що страждають від війни. Тому важливо постійно шукати ресурси, не зупинятися, продовжувати та посилювати вектор допомоги українським лікарням, особливо тим, що працюють в безпосередній близькості до лінії фронту. Над цим ми і працюємо з командою Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія" і будемо це робити доти, доки буде така потреба", — зазначив Олексій Омельяненко.