Про корумпованість і неадекватність МСЕК усі знають давно, заявив Жорін / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, t.me/MaksymZhorin

У Третій окремій штурмовій бригаді підтримали рішення ліквідувати всі медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) в Україні.

"Про корумпованість і неадекватність МСЕК усі знають давно. Особливо військові, яким, наприклад, з ампутаціями призначають тимчасову групу інвалідності або пов'язують її з "побутовими травмами". Про розквіт корупції під час мобілізації взагалі мовчу", - зазначив заступник командира бригади Максим Жорін.

За його словами, зараз є кілька головних питань, які суспільство зобов'язане проконтролювати:

Відео дня

"Насамперед, це розслідування і покарання всіх винних у корупційних схемах. Не так давно публікували цифри про нуль реальних вироків для корупціонерів МСЕК. Ці цифри мають змінитися, інакше можна взагалі ні на що не сподіватися в цій країні. І не менш важливо, щоб нова система не відкрила просто нові можливості для охочих заробити".

В Україні до кінця року ліквідують усі МСЕК - що повідомлялося

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК та зловживаннями посадовців під час оформлення інвалідності:

"Встановлено багато фактів порушень і очевидно фальшивих інвалідностей посадових осіб".

Пізніше стало відомо, що глава держави видав указ, який передбачає ліквідацію всіх МСЕК через системні зловживання.

Вас також можуть зацікавити новини: