У Римі відкрили Нову українську суботню школу (фото)

21 вересня у Римі відбулося відкриття Нової української суботньої школи. Проєкт власними зусиллями та коштами зреалізували голова асоціації Український дім Людмила Цапера разом з однодумцями.

До початку Великої війни, в Італії проживало майже 235 тисяч українців, а з 2022 держава прийняла 180 тисяч біженців. Незважаючи на велику кількість наших громадян в Італії, в українців у Римі мало учбових закладів, на відміну від багатьох інших національних громад, що мають національні академії та інстититути створені за підримки і фінансування власних держав.

Відео дня
У Римі відкрили Нову українську суботню школу (фото)

Українська громада у Римі тримається на приватних ініціативах декількох громадських організацій створених вихідцями з України. Є великі та амбітні плани створити Український Дім, підтримувати та пропагувати в Італії українську історію та культуру.

У Римі відкрили Нову українську суботню школу (фото)

До цієї ініціативи долучилась асоціація Futura Nostra для сприяння і розвитку освітніх програм також і для дорослих. Її голова Олексій Гавріков наголошує на нагальній необхідності активної присутності українських інституцій в Італії для пропагування нашої культури в італійському середовищі та у боротьбі з російською пропагандою, яка має давні і глибокі коріння в цій країні.