У ТЦК прокоментували рейд біля Палацу спорту / колаж УНІАН, фото УНІАН

У Київському міському Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) прокоментували масові рейди воєнкомів, як, зокрема, біля Палацу спорту після концерту гурту "Океан Ельзи", 11 жовтня.

Заходи оповіщення та перевірки військово-облікових документів діють від моменту набрання чинності Законом України "Про мобілізацію" та запровадження воєнного стану, заявили у пресслужбі ТЦК у коментарі "Укрінформу".

Вони наголосили, що затримували громадян біля Палацу спорту виключно співробітники Національної поліції України через порушення норм Закону, тоді як із військовослужбовцями ТЦК не було зафіксовано жодної конфліктної ситуації.

Відео дня

Що сталося після концерту "ОЕ"

11 жовтня в мережі масово почали з'являтися відео про те, що після концерту всіма відомого гурту "Океан Ельзи" розпочалася масова перевірка документів працівниками Нацполіції та ТЦК. Декількох чоловіків, у яких, як повідомляється, було виявлено проблеми з документами, затримали та відправили до ТЦК.

Інші новини про масові рейди ТЦК

Раніше УНІАН повідомляв, що в Третій штурмовій бригаді відреагували на масові рейди ТЦК. Заступник командира бригади Максим Жорін зазначив, що саме так виглядає "справедлива мобілізація".

Крім того, у Раді теж відреагували на облаву ТЦК після концерту "Океану Ельзи" в Києві.

"Я не вважаю перевірку документів після концерту "Океану Ельзи" загрозою для української культури. Так само, як і після будь-якого публічного чи масового заходу", - зазначив один із депутатів.

Вас також можуть зацікавити новини: