Юлія "Відьма" розповіла про службу в ЗСУ та роботу в ТЦК / скріншот

Поки деякі чоловіки бояться територіальних центрів комплектування (ТЦК), Юлія з позивним "Відьма" розповіла про те, як після служби в лавах Збройних сил України почала працювати у військкоматі і зіткнулася з ненавистю людей. Усе почалося у 2015 році.

"Я спочатку наполегливо ходила до Миколаївського ВТЦК, прийшла туди і сказала, що буду ночувати там, але не піду, поки мені не дадуть таку можливість", - заявила вона в інтерв'ю "Суспільному".

Зрештою, за її словами, їй запропонували місце в бригаді, яка 2014-го вийшла з Криму. Першу ротацію вона провела на острів Зміїний, будучи єдиною жінкою серед військових. Але головним її завданням було потрапити на фронт під час АТО, зізналася Юлія кореспондентам:

"Мене не пускали, боялися, я - самотня мама, двоє дітей, а якщо зі мною щось трапиться. Але знову ж таки, моя наполегливість і впертість призвели до того, що я домоглася свого"

Вона повідомила, що 2021 року її підрозділ передислокували до Бердянська. 24 лютого 2022 року почалася повномасштабна війна і вже за два дні, 26 лютого, за словами військовослужбовиці, вона отримала наказ про евакуацію під загрозою окупації міста.

Попри відсутність досвіду водіння, їй вдалося з іншими жінками вивезти цивільних через окуповані території. У жовтні того ж року підрозділ передислокували до Запоріжжя, але під час проходження ЛКК "Відьмі" повідомили, що вона непридатна до служби через контузію.

"Вони взагалі хотіли, щоб я списалася і не служила далі. Але я розумію: уже пішов одинадцятий рік у ЗСУ, і я не зможу бути просто цивільною", - зазначила Юлія.

Тому зараз вона працює в районному ТЦК Миколаєва. Там жінка, за її словами, займається оформленням документів, допомагає як медик і виконує функції водія. Не оминає її стороною й мобілізаційна робота, зазначила вона в інтерв'ю. І додала, що часто чує образи від людей, які звинувачують її в мобілізації чоловіків.

Інші новини про мобілізацію

Раніше УНІАН повідомляв про "молоде" поповнення у ЗСУ. Військовий психолог при цьому зауважив, що в Україні наразі немає "політичної сили" на вирішення цієї проблеми.

Крім того, Майор НГУ прокоментував мобілізацію ув'язнених.

"Мені цікаво, чому не почали це ще раніше. Серйозно, це треба було починати ще раніше", - сказав Литвин.