Під час операції у жінки зупинилося серце / фото pixabay.com

На Львівщині чотирьох лікарів із Борислава підозрюють у недбалому виконанні професійних обов'язків, що призвело до смерті 31-річної породіллі у 2018 році.

Читайте такожУ Києві повідомлено про підозру лікарю-анестезіологу, через недбалість якого померла породілляПро це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зазначається, що про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки) КК України повідомлено завідувачу хірургічного відділення, двом лікарям-акушер-гінекологам та анестезіологу КНП «Центральна міська лікарня м. Борислава».

Відео дня

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2018 року вказані особи були залучені до лікування та пологів 31-річної жительки Борислава, яка поступила у лікарню із четвертою вагітністю у терміні 37-38 тижнів.

За даними слідства, вагітна перебувала у стаціонарі з 7 до 10 вересня та була відпущена додому, де готувалась до планового кесаревого розтину, однак через ургентні покази 14 вересня звернулась до пологового відділення, де лікарі під час консиліуму прийняли рішення про проведення операції. Для надання анестезіологічного забезпечення був залучений черговий анестезіолог, який обрав вид анестезії та розпочав готувати обладнання для оперативного втручання.

«Медики розпочали операцію кесаревого розтину, однак після п’яти невдалих спроб інтубації у жінки сталась зупинка серця. Операцію припинили та розпочали здійснювати реанімаційні заходи, зокрема, інтенсивну терапію. Незадовго у жінки виникли тоніко-клонічні судоми і лікарі покликали на допомогу завідувача хірургією, який теж не зміг провести трахеотомію через «коротку шию і технічні труднощі», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, стан жінки був вкрай тяжким, а тому лікарі викликали львівську медицину катастроф, фахівці якої, виконали трахеотомію та просанували трахеї від слизу. Після цього жінку підключили до апарату штучної вентиляції легень.

«Надалі львівські медики прооперували роділлю, однак тривала гіпоксія та інші ускладнення незворотньо вплинули на стан дитини та, як наслідок, призвели до інвалідності. Того ж дня породіллю реанімобілем перевезли у відділення реанімації Львівської обласної клінічної лікарні, де вона 27 вересня 2018 року померла», - додали в прокуратурі.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше УНІАН повідомляв, як суд визнав винним лікаря у смерті багатодітної матері.