Соціологи з'ясували, скільки відсотків опитаних українців вірять у крах режиму Путіна / колаж зі скріншоту й фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

Триває війна в Україні, і більшість українців вважають малоймовірним, що Росія піде з війною ще в якусь країну Європи після нашої країни.

Такі дані опитування, проведеного Європейською радою з міжнародних відносин (ECFR). Лише 39% українців вважають, що Росія може напасти на іншу європейську країну в найближчі два роки, тоді як 48% вважають це малоймовірним.

Тому, ймовірно, менше людей в Україні, ніж майже всюди (лише 19%), вірять, що НАТО може вступити у війну з Росією. Для порівняння: 44% опитаних в Нідерландах вірять, що НАТО може це зробити, 37% - в Португалії та 34% - в Швейцарії. Таким чином українці вважають, що війна диктатора Володимира Путіна спрямована суто проти України.

Відео дня

Крім того, українці не розраховують на падіння режиму Путіна в найближчі два роки. 57% українців вважають, що серйозні політичні зміни навряд чи відбудуться в Росії протягом наступних двох років. Лише 32% вважають, що це може статися.

Українці вважають, що зможуть виграти війну, якщо отримають більше зброї та боєприпасів. Зазначають, що це є єдиним значущим способом покращити свої шанси на перемогу.

Важливі новини - сьогодні це варте уваги

Як повідомляв УНІАН, НАТО визначило кілька "червоних ліній", у разі перетину яких Росією сили Альянсу втрутяться у протистояння. За даними джерел видання la Repubblica, у війну готові втрутитися 100 тисяч НАТОвців, якщо російський диктатор Володимир Путін "залучить інші країни". Сказано, що це вперше з початку війни.

НАТО в дуже конфіденційний спосіб і без офіційних комунікацій встановило принаймні дві "червоні лінії", за якими можливе пряме втручання в конфлікт в Україні. Зараз оперативних планів немає, які передбачають відправку людей на українську територію.

Довідка УНІАН. ECFR провів опитування 19 566 осіб у 15 країнах у першій половині травня 2024 року - періоду до виборів до Європейського парламенту.

Вас також можуть зацікавити новини: