Точицький також наголосив, що ця війна має ознаки геноциду / фото УНІАН

З початку повномасштабної війни РФ загинуло 123 українські митці, які доєдналися до лав Збройних Сил. Також Росія зруйнувала або пошкодила понад тисячу об'єктів культурної спадщини в Україні. Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ця війна не лише за території, вона спрямована на знищення усього українського - культури, мови, ідентичності. Ми маємо вже своє розстріляне покоління митців", - зазначив міністр.

Точицький наголосив, що питання збереження української ідентичності як частини європейської спадщини є завданням національної безпеки. Тому для цього, за його словами, у міністерстві ініціюють обговорення з іноземними партнерами способи збереження української культури та повернення того, що викрала Росія. 

Відео дня

"Наші колеги чітко розуміють, що ця війна має ознаки геноциду. Ми будемо робити все, аби таким чином це було представлено в міжнародних судових інституціях", - підкреслив політик. 

Загибель українців на фронті

Як писав УНІАН, на фронті загинула 47-річна важкоатлетка, бойова медикиня та стрілець Ніна Пашкевич. Попри службу в армії, спортсменка продовжувала брати участь у змаганнях. Загалом жінка мала близько сотні спортивних нагород.

Своєю чергою український актор Андрій Федінчик, який на початку повномасштабної війни пішов в ЗСУ, повідомив про болісну втрату. Чоловік зазначив, що на фронті загинув його найкращий друг зі шкільних років Олексій.

Вас також можуть зацікавити новини: