Помер Сергій Ліпський / колаж з фото facebook.com/Moses.ZSU та УНІАН

У п'ятницю, 25 жовтня, помер командир 420 окремого батальйону безпілотних систем полковник Сергій Ліпський, який мав позивний позивним "Чорномор".

Про смерть воїна повідомив спецпідрозділ "Хорт" на своїй сторінці у Facebook. Про час та місце прощання мали повідомити пізніше. 

Правозахисниця Ольга Решетилова на своїй сторінці у соцмережі повідомила, що "Чорномор" за віком та станом здоровʼя давно міг демобілізуватися, і у липні мав перенести термінову операцію, але він її відклав, бо його призначили комбатом. 

Відео дня

"Я дуже добре памʼятаю його слова "мені довірили батальйон". Не призначили командиром, а довірили. Він відкладав операцію, тому що дуже цінував довіру і дуже боявся підвести своїх людей", - поділилася активістка.

За її словами, Ліпський мав велике добре серце, і воно "мало б ще битися, але не витримало 10 років війни і великої відповідальності за людей, яких він так любив". Решетилова додала, що він багато років був начальником артилерії у 57 окремій мотопіхотній бригаді Збройних сил України, отримав два ордени Богдана Хмельницького і орден Данила Галицького. 

Сергій Ліпський помер / фото facebook.com/sp.khort

Воїн Дмитро Федоренко поділився, що познайомився з "Чорномором" у червень 2015 року у районі селища Нью-Йорк (Донецька область):

"Тоді в перший раз я спостерігав за тим? як працює професор гарматних справ Сергій Ліпський. Ввічлива, вихована, дуже розумна людина та справжній побратим. Досі не віриться в те що сталося. Для мене ти завжди поряд, брате...".

Важливі новини України про війну - що повідомлялося

Російські загарбники намагаються наступати на кількох напрямах на сході України і вже змогли захопити низку населених пунктів, у тому числі Вугледар. Українські воїни героїчно протистоять силам супротивника, які мають перевагу в кількості.

Восени газета The Wall Street Journal писала, що Україна під час війни проти Росії нібито втратила 80 тисяч воїнів загиблими. Пізніше відомості про такі втрати ЗСУ спростувала українська сторона.

Вас також можуть зацікавити новини: