Сенцов поділився своїм прогнозом на завершення війни / фото УНІАН

Відомий український кінорежисер, сценарист та військовий Олег Сенцов зазначив, що зараз усе менше говорять про перемогу у війні й усе більше про перемир’я. Він вважає, що умови цього не будуть хорошими для України.

"Думаю, немає в цій країні людей, які думають, що через два місяці ми можемо перемогти Путіна військовим шляхом, або через три роки, або колись. Тобто розглядається якийсь спосіб або припинення війни, або переходу її в негарячу фазу, атошний варіант. Це Мінськ-3 на якихось умовах, і я думаю, що ці умови не будуть для нас хороші. Читав, що пропонують нам тимчасово, неофіційно відмовитися від тих територій, які вже окуповані де-факто, щоб інша частина країни вступила до НАТО в такому вигляді. І на цю частину був уже натовський зонтик через п'яту статтю. Це те, що зробила ФРН у 1960-х роках", - розповів кінорежисер LB.ua.

На його думку, правитель РФ Володимир Путін на це не погодиться, оскільки у нього достатньо людей та валютних резервів для продовження війни. Крім того, йому допомагають Китай, Північна Корея та Іран.

Відео дня

"Тобто він достатньо добре себе почуває, йому це не буде потрібно. Після Курська він ображений і буде намагатися сильніше викрутити нам руки. Якщо перемовини почнуться, для нас вони закінчаться або погано, або нічим. Війна буде продовжена... Перемога не буде такою, як ви можете собі уявити — що танки їдуть по Червоній площі, зруйнований Кремль або ми заїжджаємо через Перекоп у Крим на танках", - поділився Сенцов.

Він переконаний, що Україна відновить свої кордони, а Росія приречена закінчити крахом. Кінорежисер нагадав, що всі імперії, побудовані на загарбництві, отримали поразку і втрачали окуповані території. Як приклад, він навів розвал Радянського союзу, який фактично відбувся за кілька днів.

"Я пам'ятаю: були школярі, потім піонери, усе добре, усе класно. Бах, бах, бух, бух. Через три дні прапор зняли — підняли інший. Ніхто нічого навіть не зрозумів. Так буде з Рашкою, для мене це очевидно. Я бачив до цього і крах Януковича, який тримав усе в цій країні, і всі думали, що цей бандит назавжди. Правда, три місяці нам треба було. Зараз Путіна 10 років боремо. Скільки треба ще, я не знаю, може, 30 років, а може — три місяці. Ми ж не знаємо цього. Просто те, що воно може бути довго й важко, — це факт", - наголосив Сенцов.

Коли повномасштабна війна почалась, він вважав, що це триватиме щонайменше два-три роки. Зараз же, на його думку, треба готуватись до десятирічної війни.

"Якщо ти будеш до цього готуватися, то настане момент, коли ти можеш перемогти. Може, через рік, може, через два, може, через п’ять, але ти готовий до того, що війна буде довго. Якщо ти готуєшся до війни, яка триває три місяці, а вона триватиме 10 років, то ти програєш. Ось і все. А скільки вона буде — я не знаю. Ніхто не знає. Дай боже, щоб закінчилася швидко. Але стратегія — вистояти, утримати, максимально виснажити противника, щоб стало так, що війна для нього невигідна, щоб зламав об нас зуби і щоб потім почалися внутрішні проблеми й Росія зазнала колапсу. Коли вона дробитиметься, буде нескладно забрати назад українські території, молдовські території, грузинські території — воно все саме в руки падатиме", - підсумував кінорежисер.

Коли закінчиться війна в Україні

Президент України Володимир Зеленський на саміті "Україна - Південно-Східна Європа" зазначив, що ситуація на полі бою в Україні створює можливість зробити кроки щодо припинення війни не пізніше 2025 року.

Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що Російська Федерація хотіла би завершити розвʼязану проти України війну до кінця 2025 – початку 2026 року. При чому Москва сподівається завершити її своєю перемогою.

Вас також можуть зацікавити новини: