Анна чекала на чоловіка з полону впродовж 2,5 років / колаж УНІАН, скриншоти

Анна Зайцева, яка пережила облогу Маріуполя разом із тримісячним сином на "Азовсталі", майже після двох з половиною років дочекалася свого чоловіка з полону. Військовий бригади "Азов" Кирило повернувся під час крайнього обміну військовополоненими. Їхню історію розповіли журналісти "Голосу Америки". 

Зазначається, що Анна зі своїм сином понад 60 днів ховалися на "Азовсталі. Вже 30 квітня її та ще 156 цивільних евакуювали з Маріуполя гуманітарним коридором. Чоловік дівчини до повномасштабного вторгнення покинув службу, проте після 24 лютого 2022 року приєднався до батальйону "Азов".

"Він, мабуть, два рази приходив до мене в бункер для того, щоб принести їжу цивільним, якусь інформацію, медикаменти, і останній раз я його бачила на початку березня. Після цього він був поранений в ногу", - розповідає Анна. 

Очікуючи на новини про чоловіка з полону, дівчина відновлювалася самотужки та виховувала сина, якому тепер 2,5 роки. За її словами, вона навчилася жити з цим болем.

"Це все важко і ти розумієш, що маєш бути сильною не тільки за себе, а й за чоловіка і за сина. Я думаю, що стала набагато сильнішою, але кожного разу, коли до мене, наприклад, підходять жінки та кажуть: "ви така сильна", я відповідаю: "я всім бажаю бути не сильними, а щасливими". Сильною можна бути, так, це має бути в гармонії, але головне - бути щасливою", - зазначала вона у травні 2023 року.

Вже 14 вересня 2024 року під час обміну військовополоненими Кирило повернувся, проте його було важко впізнати після пережитого.

"Звільнені з полону українські військові щоразу повідомляють про тортури, голод та знущання. Кирило повернувся разом із 23 воїнами бригади "Азов", яких обміняли вперше за 2,5 роки повномасштабної війни. Тепер Кирила чекає період реабілітації, поруч із дружиною. Анна каже: одна справа повернутися з війни фізично, а інша - повернутися з війни емоційно", - додала журналістка "Голосу Америки".

Обмін військовополоненими - останні новини

Як писав УНІАН, 14 вересня Україна повернула з російського полону ще 103 захисника. Зокрема вдалося повернути військових з Київщини, Донеччини, Маріуполя та "Азовсталі", Луганщини, Запоріжжя, Харківщини, а також воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських.

Напередодні 13 вересня Україні вдалося повернути 49 українців. За словами президента Володимира Зеленського, це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні люди. 

Вас також можуть зацікавити новини: