Військовослужбовець вважає, що багато чоловіків, які відкупилися від армії, могли займати різні посади у війську / колаж УНІАН, скриншоти

Музикант, реп-виконавець і командир взводу БпЛА Олександр Ярмак прокоментував нещодавній рейд представників ТЦК після концерту "Океан Ельзи" у Києві. За його словами, він не ставиться до цього негативно.

"Ні, я не відгукувався негативно. Але при всій повазі до Святослава Вакарчука, до його внеску в культуру, я щось взагалі не зрозумів. Під час однієї з найкритичніших ситуацій в долі держави - п'ять "палаців спорту"? Коли на паралельній вулиці, у Михайлівському соборі, відспівують бійця, а тут відбуваються "палаци спорту" - в мене це викликає спектр емоцій", - зазначив він в інтерв'ю "Суспільне".  

Крім того, Ярмак не розуміє, чому дехто з військовозобов'язаних висловлював свої претензії під час того, як ТЦК перевіряли їхні документи.

Відео дня

"І коли дехто там кричав як навіжений (коли представники ТЦК перевіряли дані - ред.) - я цього не розумію. Шість мільйонів чоловіків не оновили дані. Їм створили додаток, щоб не було потрібно йти в ТЦК. І коли от такі речі людина не впорядкувала, а ходить на концерти "Океану Ельзи"… "Океан Ельзи" - це ж не тільки пісня "Відпусти", це ще й "Не здамся без бою". Якось для цих людей трошки невизначена, виходить, в житті система координат", - додав командир взводу БпЛА.

Він наголосив, що працівники ТЦК можуть з'явитися будь-де.

"В цьому є і певна справедливість. Бо дійсно по селах повигрібали хлопців, а дехто по ресторанах сидить. Здорові дядьки понакупляли собі інвалідності. Всім страшно. Всі хочуть жити, повернутися до родин. Але багато дядьків могли б обіймати посади начальників логістики, допомагати в питаннях, наприклад, харчового забезпечення, налагоджувати процеси. У нас досі, можливо, через радянські фільми, уявлення війни - всі зі штиками, на передку. В якомусь сенсі так і є. Але хтось стає піхотою, а хтось отримує інші посади", - зауважив музикант.

Також він розповів, що рекрутинг в Силах безпілотних систем йде нормальними темпами, під час якого залучають висококваліфікованих фахівців.

"Всі задоволені. Нещодавно до нас в табір попав знайомий знайомого, якого "бусифікували" у Львові. Ми встигли вплинути на цей процес, щоб він попав саме в Сили безпілотних систем. І знайомий розказував: дзвоню йому, запитую, як ти? А він якраз базову військову підготовку проходить. Каже: чесно, якби знав, що така армія, я б раніше пішов. Якісні інструктори, якісне харчування, нормальна підготовка", - зауважив військовий.

За його словами, мало хто хоче добровільно йти піхотинцем в першу лінію, тому ТЦК доводиться йти на такі дії. 

"Система "бусифікації" - це насправді в якомусь сенсі чистилище. Але з іншого боку мало хто хоче добровільно йти в піхоту на першу лінію. Тому в них жахлива робота, я не думаю, що вони отримують задоволення. Але така комунікація і такі алгоритми (від ТЦК - ред.) не спрацюють", - підкреслив Ярмак.

Рейд працівників ТЦК після концерту "Океану Ельзи" - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 11 жовтня у Києві біля Палацу спорту після концерту "Океан Ельзи" працівники ТЦК з поліцією чекали на відвідувачів та перевіряли документи у чоловіків. Тоді журналісти зазначили, що кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, правоохоронці затримали та відвезли у ТЦК.

Пізніше офіцерка сектору мобілізаційно- оборонної роботи Київського міського ТЦК  та СП Лариса Козак заявила, що серед тих громадян, які перебували на концерті "Океан Ельзи", були ті, які порушували мобілізаційне законодавство. За її словами, якщо були поодинокі випадки порушення прав громадян працівниками ТЦК, то люди повинні звертатися до правоохоронних органів.

Вас також можуть зацікавити новини: