Польща прийняла багато українців / фото ua.depositphotos.com

Для громадян Польщі українські біженці та мігранти є лише тимчасовими гостями. Таку думку висловила українка, яка 10 років живе у Варшаві.

В коментарі NV журналістка Олена Бабакова розповіла, що поляки нерідко з підозрою ставляться до бажання українців залишитися та інтегруватися у польське суспільство. Також вони сприймають невдоволення українців місцевим сервісом як вияв невдячності:

"Коли щось змінюється, закони чи суспільні настрої, зростають расизм та ісламофобія, по українцям теж прилітає рикошетом, хай вони і не мають до цього стосунку".

Бабакова додала, що за час повномасштабної війни чимало українок з дітьми інтегрувалися у місцевих громадах, однак вони досі залишаються для поляків гостями, які "мають або мовчати, або зібрати речі і поїхати" у конфліктних ситуаціях.

Відео дня

Українці в Польщі

Навесні повідомлялося, що минулого року громадяни України відкрили у Польщі понад 30 тисяч нових компаній. Водночас польські ЗМІ повідомили про зниження кількості робітників з України - люди шукають кращі умови праці в інших країнах Європейського Союзу.

Влітку одне з ссоціальних досліджень показало, що у Польщі знижується позитивне ставлення та підтримка біженців з України серед населення.

Вас також можуть зацікавити новини: