Юрист розʼяснив, як відбувається надсилання повісток поштою / колаж УНІАН, фото УНІАН

В Україні розпочали надсилати повістки військовозобовʼязаним поштою. І якщо людина її не отримає, то лист повернеться до ТЦК та СП, але все ж вважатиметься врученим.

На цьому акцентував одеський адвокат Олексій Шалару в коментарі Новини.Live. Раніше зазначалося, що повістки надсилатимуться лише тим, хто оновив військово-облікові дані. 

При цьому він наголосив, що витяг з застосунку "Резерв+" не є обліковим документом. Але можна зробити витяг через "Дію" або ЦНАП, і тоді "все буде законно". 

Відео дня

"У "Резерв+" написано, що ви оновили дані своєчасно. Все, до вас претензій немає. Якщо ви оновили дані і ТЦК та СП хоче вас викликати відповідною повісткою, то, згідно законодавства, ви повинні зʼявитися", – каже він. 

Мобілізація в Україні: інші новини

9 листопада набуде чинності новий указ президента щодо продовження строку мобілізації. І саме до цієї дати будуть діяти документи про відстрочку мобілізації. Після чоловіки або заново оформлюватимуть відстрочку, або вона продовжиться через єдиний державний реєстр, пояснив начальник служби зв’язків з громадськістю Полтавського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Роман Істомін.

Також Істомін пояснював, що відстрочка від мобілізації оформлюється виключно особисто. Заяви на її оформлення подавати через адвоката, рідних чи поштою не можна.

Вас також можуть зацікавити новини: