Зеленський досі не підписав документ / Колаж УНІАН, фото - УНІАН, Pixabay

У ніч на неділю, 27 жовтня, Україна має востаннє перейти на зимовий час. Проте президент Володимир Зеленський не планує підписувати відповідний законопроєкт, повідомили джерела виданню BBC News Україна.

Законопроєкт про скасування переведення годинників в Україні ще 21 серпня підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, після чого документ направили на підпис президенту. Однак Зеленський досі не залишив на ньому свого підпису.

Джерело з команди президента повідомило виданню, що цей закон так і не підпишуть. Крім цього, вже минули терміни для його ветування.

Відео дня

Інший співрозмовник з президентської фракції також запевнив, що Зеленський не збирається підписувати документ:

"Спікер проти, це його ідея, тому щоб його не ображати, вето не буде, але й підпису не буде".

Співрозмовник додав, що через законопроєкт Україна може зазнати збитків у кілька мільярдів. Він зазначив, що ще одним аргументом проти підписання документа є те, що "в українців вкрадуть їхні вечори".

Нагадаємо, що в липні Верховна Рада підтримала законопроєкт про скасування переведення годинників в Україні. У ніч на 27 жовтня має відбутися останній перехід нашої країни на зимовий час.

Автором законопроєкту виступив Руслан Стефанчук. Він згадав про ідею скасувати переведення й залишитися жити за зимовим часом, що, за його словами, є природним для України.

Наслідки переходу на зимовий час

Якщо Україна назавжди перейде на зимовий час, то жителі деяких регіонів зіткнуться з деякими проблемами. Наприклад, у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Харківській областях світатиме о 03:00, а темнітиме о 21:00. У західних областях країни буде дуже рано темніти.

Як повідомляв УНІАН, учені Американської академії сну вважають, що переведення часу шкодить здоров'ю. Дослідники наголосили, що під час переведення годинників зростає кількість випадків серцевих нападів, депресії, спроб самогубства, порушень сну і підвищення тиску.

Вас також можуть зацікавити новини: