Віталій Литвин розповів, як вороги розвалювали нашу армію / колаж зі скріншоту з YouTube-каналу "Укрінформ TV" та фото УНІАН

Українську армію руйнували зсередини, зокрема, тоді, коли проросійський політик Віктор Янукович був при владі.

Старший офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Національної гвардії України, який у червні 2022 року отримав звання Герой України та Золоту зірку за те, що особисто проявив мужність, Віталій Литвин під час інтерв’ю "Укрінформу" розповів, що бачив як систематично руйнували наші Збройні сили.

"Я родом із військового містечка, з Десни, як я вже казав, і я бачив систематичне руйнування нашої армії, це як агентурна мережа, так і політичне керівництво, як правління Януковича", - поділився воїн.

Відео дня

Офіцер-герой сказав, що, наприклад, з дивізії "Десна" (чисельність становить від 6 000 до 25 000 осіб) хотіли зробити бригаду (може нараховувати 3 000 - 5 000 військовослужбовців).

"Тобто, всіх хотіли звільнити, техніку розпродати, тому що Україні армії не треба, тому що поряд із нами живуть "дружні народи": Російська Федерація, Білорусь. У нас є міжнародні домовленості про те, що нас будуть підтримувати Сполучені Штати, Велика Британія, Російська Федерація, нам забезпечать територіальну цілісність і суверенітет", - додав співбесідник.

За його словами, українці наївно в це все вірили і давали змогу РФ руйнувати українське військо. "Я не повертаюсь ще на 50, 100 років назад на Радянський Союз, на нищення української ідентичності", - підкреслив воїн.

Цікаві новини України - що повідомлялося про нашу армію

Українська армія почала відроджуватися після того, як владу втратили проросійські політики, а Київ почав активно рухатися у бік вступу до Євросоюзу та НАТО.

У вересні прессекретар Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін розповів, що кістяком Збройних сил України є сержантська ланка. Спікер сказав, що саме сержанти займаються підготовкою воїнів та керують їхніми діями на передовій під час війни проти росіян.

Довідка УНІАН. Віктор Янукович обіймав посаду президента України з 2010 до 22 лютого 2014. Він утік до РФ під час Революції Гідності й закликав російську владу ввести війська в Україні. ЗМІ писали, що втікач живе в Ростовській області Росії. 

Росіяни у 2014-му вдерлися у Крим та на частину Донбасу, а 24 лютого 2022-го здійснили повномасштабне вторгнення в Україну. 

Вас також можуть зацікавити новини: