Шолтис зазначив, що військові добре роблять свою роботу / скріншот

У соцмережах популярні заяви, які розколюють суспільство. Так, одні коментарі засуджують цивільних, а інші - військових, які їх захищають. Військовий батальйону "Нахтіґаль" Ігор Шолтис (позивний Гаррі Шульц)розповів  в ефірі проекту "Станція Краматорськ" розповів, як ставиться до людей у тилу та що думає з приводу цих конфліктів.

"Українське суспільство, як і будь-яке інше, не може бути ідеальним, бо не цікаво було б жити. Коли після антитерористичної операції я навчався ходити, я з батьком виїжджав у центр міста і бачив там багато російськомовних громадян, тусерів, блатні тачки під клубами на донецьких та луганських номерах, мені було складно це прийняти", - зазначає захисник.

Антитерористична операція не була таким масовим явищем, як повномасштабна війна, але все ж багато військових пройшли жорсткі умови фронту та боїв.

Відео дня

"Мене ПТСРило просто дуже по-жорсткому і я не розумів, для чого я все це робив, чому я мусив пережити ці страждання в шпиталях, для чого, для кого? І пройшовши якось усю цю позицію, всі ці речі ПТСР у своїй голові, під час повномасштабного вторгнення вперше, коли я приїхав до рідного Львова, це було наприкінці літа 2022-го і ми якраз підлаштували, коли був і мій рідний брат, я бачив, яке у нього ставлення, – таке саме, як у мене було в 2015-16 роках. А я відчував себе дуже відмінно, я дивився, як люди п’ють у генделиках, повертаюсь до брата і кажу: чуваче, вони це роблять, тому що ми виконуємо свою роботу правильно – настільки, наскільки можемо", - каже Шолтис.

На його думку, якби сотні тисяч українських захисників робили свою роботу жахливо, то "ніхто б тут не мекав і не співав". Однак ціною цих жертв українці  можуть жити так, як живуть. Боєць зазначив, що в цьому парадокс і вся фішка нашого суспільства. У нього спитали, чи хіба для того він воює, щоб хтось у тилу розважався чи пив каву.

"Це не питання, чи це правильно, чи це ні, воно просто так є. Є люди, які витрачають свої найкращі роки десь удалині від дому, сидячи в лісосмугах, є люди, які цінують це в цивільному житті, є люди, які не цінують, але всі вони українці і це робиться для всіх них. Якщо б зараз хтось у Києві вийшов би на Майдан-3 скидати владу, державний суверенітет, тому що хлопчиків потрібно повернути додому, я би не те що не зрозумів. Якби потрібно було їхати і пояснювати цим людям, що так робити не можна, я би поїхав і це зробив", - наголосив Шолтис.

При цьому він додав, що йому плювати, якщо це виглядатиме, ніби влада послала військових розганяти мітинги, адже зараз стоїть питання збереження державності України.

Війна в Україні - останні новини

На початку року військовослужбовець з 56 бригади Збройних сил України Сергій Гнезділов заявляв, що українцям, яких ще не мобілізували, потрібно скористатися наявним часом для підготовки до війни. Захищати Україну будуть усі.

Для того, аби зблизити фронт і тил потрібно зачистити інформаційне поле від людей, які впливають на чиюсь думку, та встановити чіткі покарання для тих, хто свідомо порушує свій обов'язок, розповів заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін.

Вас також можуть зацікавити новини: