СБУ затримала  пару агентів ФСБ / фото СБУ

Служба безпеки України затримала 23-річного одесита та його 18-річну наречену, які передавали Росії локації прикордонних загонів морської охорони Одещини, які обороняють акваторію портового міста, повідомили в пресcлужбі СБУ.

Зазначається, що для отримання розвідданих, пара обходила місцевість під виглядом прогулянок наречених і фотографувались на тлі військових об’єктів. Після того, як були зроблені світлини, затриманий мав підготувати "звіт" для свого куратора з управління ФСБ по Східному військовому округу РФ. Окупанти планували використати ці дані для ударів по місцях базування українських захисників.

Пару затримали на гарячому, коли вони шпигували поблизу потенційної цілі. Крім того, під час розслідування було встановлено, що одесит також мав розклеїти по місту 100 провокаційних листівок проти мобілізації та підпалити місцеву електропідстанцію.

Відео дня

Зазначається, що хлопець потрапив у поле зору окупантів у травні цього року через анонімні чати в Телеграм-каналі, де обговорюють питання ухилення від мобілізації. Після вербування він залучив до підривної діяльності свою подругу. Наразі йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Його напарниці злочинні дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). 

Затриманого помістили під варту, питання щодо запобіжного заходу для його нареченої наразі вирішується. Обом загрожує від 8 років до довічного терміну ув’язнення.

СБУ затримала  пару агентів ФСБ / фото СБУ

Російське ФСБ: важливі новини

Напередодні німецьке видання BILD повідомило, що російська влада шукає по всьому світу мертвих дітей, щоб вкрасти їхні особистості для своїх агентів.

На думку журналіста-розслідувача Bellingcat Христо Грозєва, шпигуни російських спецслужб вдалися до агресивнішої тактики роботи в Європі, і з цієї причини припускаються дедалі більшої кількості помилок, які збільшують імовірність їхнього викриття.

Вас також можуть зацікавити новини: