Шмигаль прокоментував ліквідацію МСЕК / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я звільнило керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії та керівників профільного департаменту, який відповідає за координацію її діяльності.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Ради національної безпеки та оборони України, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі. За його словами, МСЕК в країні замінить "цифрова, прозора, європейська модель":

"Я доручив Міністру охорони здоров'я не пізніше 1 листопада внести всі необхідні нормативні документи й законопроєкти на розгляд Кабінету Міністрів, щоб завершити реформування МСЕК і запровадження нової європейської моделі".

Також Шмигаль заявив, що протягом трьох місяців мають перевірити та переглянути видані МСЕК необґрунтовані рішення щодо інвалідності. Особливо це стосується документів, які отримали посадовці.

Відео дня

Ліквідація МСЕК в Україні

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський підписав указ про ліквідацію усіх медико-соціальних експертних комісій. Рішення ухвалили через зловживання під час оформлення інвалідностей, цьому передувала низка гучних скандалів.

Він доручив, щоб рішення комісій щодо встановлення інвалідності працівникам держорганів перевірили, а також провели аудит нарахованих їм пенсій.

Вас також можуть зацікавити новини: