Можна обрати в/ч і служити в тилу: у ТЦК розповіли про альтернативу мобілізації

Ті, хто не чекає на повістки, самі можуть обирати військову частину, яка їм до вподоби, зазначив представник ТЦК.

Контрактна служба в армії вважається альтернативою мобілізації. Як заявив начальник відділу рекрутингу та комплектування Закарпатського ВТЦК і СП Сергій Шахлевич, однією з переваг підписання контракту із ЗСУ є можливість самостійно обирати місце своєї служби, військову професію, передає Mukachevo.net.

Крім того, за його словами, контрактники можуть за бажання навіть змінювати професію завдяки чинним навчальним центрам:

"Ті, хто не чекає повістки, самі можуть обирати військову частину (в/ч), яка подобається. Військова служба за мобілізацією, де є державний розподіл, такого запропонувати не може", - розповів Шахлевич.

Він додав, що контрактники не лише обирають стабільне грошове забезпечення та забезпечення всім необхідним, вони також по суті знаходять собі побратимів і посістер.

Також, як акцентував Шахлевич, контрактники можуть служити в тилових частинах або частинах спеціального транспорту.

Щодо побоювань потрапити не в обрану військову частину, то представник ТЦК назвав їх передчасними. За його словами, військова частина надсилає відповідний рекомендаційний лист, за яким контрактник направляється саме до них.

Мобілізація в Україні - актуальне

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні помітно знизилися темпи мобілізації.

Народний депутат, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський вказав, що факторів, які могли на це вплинути, багато. Серед них - зростання кількості заброньованих, вважає нардеп.

Вас також можуть зацікавити новини: