Водночас Ярмак вважає, що потрібно покращити умови, аби добровольці хотіли йти в піхоту / колаж УНІАН, скриншот, фото УНІАН

Наразі в Україні потрапити до якогось не дуже компетентного командира бригади стало більше виключенням, адже тепер можна обрати, де саме та чи інша людина хоче служити. Таку думку висловив музикант, реп-виконавець, а тепер і командир взводу БпЛА Олександр Ярмак в інтерв'ю "Суспільне"

"Так. Буває, тобі не пощастить - попадеш до якогось не дуже компетентного, не дуже "сговорчивого" командира. Але, на щастя, це вже стало більше виключенням, бо все ж таки діалог є. Кого куди - кого на зв'язківців, кого на логістику, кого в піхоту. Як і в суспільстві - від складу розуму обирається відповідна посада", - пояснив він.

За словами військового, проблема з піхотою починається тоді, коли людина не зробила нічого, аби знайти себе в армії. 

Відео дня

"Коли думав, що якось пронесе. Коли не пройшов якийсь з курсів підготовки. Якщо людина потрапляє в ТЦК і каже, що в неї сертифікат "Боривітра" і вона готувалася, умовно, на оператора БпЛА, або, наприклад, пройшла курси тактичної медицини, повірте, я бачив мразюк в ТЦК, але вони все одно скажуть: якщо в тебе є такі навички, ми зробимо можливе, щоб ти працював за фахом", - зауважив Ярмак.

Водночас музикант наголосив, що не підтримує мобілізацію людей, яка проводиться прямо на вулицях:

"Але я не підтримую загрібання на вулиці. Я все ж таки впевнений, що діалог дає набагато кращі результати. Приклад цього - як це відбувається в Силах безпілотних систем. До нас йдуть добровільно. Люди розуміють, що їхня доля в їхніх руках".

Військовослужбовець вважає, що потрібно покращити умови, аби для добровольців служба в піхоті стала привабливою. 

"Ясно, проти КАБів ми ще не знайшли прийому, але знайдемо. Це одна із задач і Сил безпілотних систем теж. Я бачив, які ситуації проходять піхотинці. При тому, що я сам не боюсь померти, не хочеться померти по-тупому. Завдання держави - зробити все, щоб людей замінили роботизовані системи", - підкреслив Ярмак.

Також в музиканта запитали, які б зміни він хотів почати серед цивільних. За його словами, держава має сконцентруватися саме на культурній роботі. 

"Ми "забивали" на мову - і я так само учасник цих певних процесів, бо потрібен був час усвідомити важливість цього питання. Потрібно формувати покоління на цінностях. Населенню потрібно перестати бути інфантильним, дорослішати. Раніше в нас із цим були великі проблеми", - наголосив військовий. 

Мобілізація в Україні - останні новини

Раніше військовослужбовець Ігор Луценко заявив, що для того, аби мобілізувати більшу кількість чоловіків, потрібна належна організація ВПК, щоб він міг адекватно обслуговувати потреби армії. За його словами, також потрібне нормальне бронювання, адже зараз в Україні переважно хаотичні мобілізація і бронювання.

Водночас голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко вважає, що Україна наразі має достатньо людських ресурсів, тому мобілізаційний вік знижувати не потрібно

Вас також можуть зацікавити новини: