В Україні триває мобілізація / колаж УНІАН, фото УНІАН

Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, які були відправлені "Укрпошті" для оповіщення військовозобов'язаних громадян. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.  

Зазначається, що в алгоритмах формування повісток були виявлені проблеми. Зокрема, повістки формуються в тому числі й на військовозобов'язаних з оформленим бронюванням чи відстрочкою, а також на тих, хто згідно з цим же реєстром вже призваний на військову службу. 

"Наразі не відомо як працює механізм відбору повісток, але раніше заявлялось, що це може бути принцип "лотереї" - так званий "рандомайзер", який випадково обиратиме серед військовозобов'язаних, які відповідають вимогам мобілізації", - йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Повістки поштою - що відомо

1 жовтня 2024 року стало відомо, що українці почали отримувати повістки через "Укрпошту". Херсонська обласна військова адміністрація тоді повідомляла, що в разі отримання повістки військовозобов'язаний має 14 днів, щоб з’явитися до Територіального центру комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП). 

Адвокат, кандидат юридичних наук Євген Филипець повідомив, що першими повістки через "Укрпошту" отримають особи, які оновили дані в застосунку "Резерв+"

Вас також можуть зацікавити новини: