Українське суспільство розділилося на два табори через мобілізацію / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Мобілізація залишається однією з найбільш обговорюваних тем серед українців, а більшість експертів вважають її темпи недостатніми для протистояння російській агресії. Проте велика кількість чоловіків все ще побоюється вступати до лав ЗСУ, пише Foreign Policy.

У виданні поділилися, що українці бояться того, що їх можуть мобілізувати просто на вулиці, після чого відправлять на фронт. Також невдоволення у громадян викликає нав'язливість призову в армію. Погіршує становище нещодавнє збільшення військового збору з 1,5% до 5%, який жителі країни повинні сплачувати зі своїх доходів.

Директор громадської організації Veteran Hub Івона Костіна заявила журналістам, що в Україні немає жодної людини, чиє життя не змінила війна. Вона додала, що зниження призовного віку до 25 років і нові податки є необхідними заходами.

Відео дня

"У Києві видно, що Україна все ще не працює як військова економіка. Це має змінитися. Нашій армії потрібні підкріплення та кошти для проведення операцій", - сказала Костіна.

Український енергетичний аналітик на ім'я Марко розповів виданню історію про те, як його шурин, фахівець з інформаційних технологій, був призваний до армії. Поліцейські зупинили його авто на одній з доріг під Києвом, після чого співробітники ТЦК направили чоловіка на проходження медогляду. Пізніше він вирушив на полігон для підготовки.

Марко вважає, що його шурин не той, хто потрібен ЗСУ на фронті. Він зазначив, що без таких професіоналів економіка України зупинилася б.

Деякі українські військові б'ються з російськими окупантами від початку повномасштабного вторгнення. Відсутність процедури демобілізації робить службу "квитком у нікуди", що створює нечесні умови для солдатів і тих, хто тільки збирається вступити до лав ЗСУ, заявили у виданні.

Дружина офіцера-фронтовика повідомила журналістам, що її злить те, коли вона бачить переповнені спортзали з молодими людьми, які тренуються під музику. Проте вона зізналася, що цим чоловікам може бути менше 25 років або вони можуть бути ветеранами.

Мобілізація в Україні - останні новини

Раніше заступник директора Центру безпекових ініціатив Максим Скрипченко заявив, що у представників Демократичної та Республіканської партій США є питання до мобілізації в Україні. Він поділився, що в Штатах закликають нашу країну думати про розвиток ЗСУ на наступні кілька років.

Крім того, адвокат Сергій Савинський розповів, що деякі українці можуть втратити бронювання. Експерт вважає, що це може бути пов'язано з нестачею особового складу в лавах ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: