Боєць Віктор Хамець обурений небажаннням украхнців іти до війська / колаж УНІАН, фото t.me/V_Zelenskiy_official, кадр з відео

Цивільні українці мають хибне уявлення про те, як влаштовані ЗСУ. Це є однією з ймовірних причин нестачі солдатів на фронті, заявив в інтерв’ю "Укрінформу" боєць 47-ї бригади "Маґура" Віктор Хамець.

"Війна мене звела дійсно з достойними людьми і відсіяла непотрібних, це думаю так у більшості військових. Зараз ми творимо історію, і я знаю дуже багатьох, скажімо, ключових героїв цієї історії, тому що про них реально можна фільми знімати, легенди складати. У мене не те що злість, мене дивує – чому у нас зараз така нехватка по людях, скажімо, не вистачає мотивованих бійців і здорових", – розповідає боєць.

Хамець висловив жаль через те, що сьогодні "ТЦК грузять бусами" військовозобов’язаних, хоча на початку повномасштабного вторгнення стояли черги до військкоматів і люди були готові йти на танки з автоматом.

Відео дня

"Де всі ті люди, де вони всі? Я знаю, де вони ділися. (...) Більшість цивільних навіть не уявляють, що таке війна, що таке армія в нинішніх умовах, у них досі таке уявлення, як-от раніше: "срочка", дешева робоча сила і т.д. У них узагалі немає розуміння, як на війні живуть, як там побут відбувається, як загалом зараз воюють. Багато було таких, причому чоловіків, які навіть "срочку" служили, у них таке розуміння було, що з "калашом" тебе в окоп закинули і ти: а-а, вперед, пішов! От реально. І це мене просто дивувало, насправді більшість людей просто навіть не хочуть цим цікавитися", – обурюється військовий.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, Росія зібрала 500 тисяч солдатів на фронті. На думку військового аналітика Андрія Риженка, загарбники хочуть максимально наблизитися до Запоріжжя, Дніпра, Сум та Харкова.

Також ми розповідали, що РФ переселяє своїх людей на окуповані території. Українське населення або виїхало з окупації, або відмовляється співпрацювати із загарбниками.

Вас також можуть зацікавити новини: