"Мадяр" розповів, що громадянам Україні в Європі можуть запропонувати рекрутинг / скріншот

Продовжується мобілізація в Україні, і громадянам нашої держави, які перебувають у Європі, планують запропонувати рекрутинг з базовим навчальним курсом.

Про це заявив в інтерв'ю "Армія TV" військовослужбовець і блогер Роберт Бровді, відомий як "Мадяр", засновник підрозділу аеророзвідки "Птахи Мадяра". "Ми створимо прецедент. Я запропоную українцям рекрутинг у Європі. Запропоную, що ми дамо їм базовий навчальний курс прямо там в Європі, де вони перебувають. Познайомившись з ними таким чином, їм розкриємо обставини того, що їх очікувало б у випадку потрапляння у військо, і самі подивимося, чи вони нам підходять за загальними критеріями чи ні", - сказав військовий.

Тоді, за його словами, таким громадянам запропонують канал повернення в Україну з компетентною мобілізацією. "З гарантованим подальшим задіюванням у підрозділах, в яких вони погодилися і підходять за критеріями та отримали фахову освіту, приймати участь у війні. І максимальну кількість особового складу ми відтиснемо від лінії фронту", - розповів "Мадяр".

Відео дня

У центрі уваги українська мобілізація - новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, на думку "Мадяра", якісно покращити проблему недостачі особового складу у війську, заганяючи туди силоміць, навряд чи вдасться. "З одного боку, незворотною є необхідність компенсувати особовий склад, затягувати туди. Але, з іншого боку, війна динамічно стає високотехнологічною. І я це бачу по-іншому. Я це бачу через призму запрошення в рамках компетентної мобілізації, з залучанням хлопців, які можуть навіть з Києва працювати, на відстані", - сказав військовий.

За його словами, вже є приклад таких підрозділів, які віддалено працюють, і їх немало. "Оператор відомого безпілотника "Немезис" до лінії ніякого відношення не має, він може працювати з Дубая, йому потрібно попереду два асистенти, які виносять засоби. І перебування цих двох асистентів там набагато безпечніша діяльність, ніж перебування там всього екіпажу з підняттям борту та всіма безпековими заходами, починаючи від виїзду, перебування, здійснення бойових задач та повернення. Війна диджиталізується", - заявив "Мадяр".

Вас також можуть зацікавити новини: