Українські виробники дронів використовують спеціалізований якісний зв'язок, зазначив Липовий / колаж УНІАН, фото Вікіпедія, Андрія Липового

Розробник БПЛА Андрій Липовий зі Spaitech пояснив, чому українські виробники не створять власний дрон на кшталт Mavic, який сьогодні масово закуповується в Китаї.

"Ціна "українського Mavic'а" буде значно вищою, ніж китайська. Крім того, в України поки що просто немає таких технологічних можливостей", - заявив фахівець в інтерв'ю УНІАН.

За словами Липового, в Україні досі немає дешевого компактного зв'язку.

Відео дня

"Наша компанія володіє багатьма технологіями, які дозволили б зібрати цей "український Mavic" - автопілот, камери, підвіси, акумулятори, двигуни, гвинти, лопаті тощо. Але в нас - маю на увазі в Україні взагалі - досі немає дешевого компактного зв'язку. І ні в кого з партнерів такого аналога немає. Є тільки в Китаї", - заявив розробник.

Він додав, що українські виробники використовують спеціалізований якісний зв'язок, який часто коштує в кілька разів дорожче, ніж один Mavic. Дешевий і якісний зв'язок - основна перевага китайських дронів, заявив Липовий. А зв'язок, за його словами, це найголовніше в БПЛА.

Виробництво дронів в Україні - актуальне

Нагадаємо, раніше у Financial Times писали, що продукція військових стартапів в Україні не тільки інноваційна - наприклад, безпілотники зі штучним інтелектом, - а й відносно дешева.

Наприклад, у Madyar's Birds виробляють безпілотники та снаряди на території України. І те, що американцям обходиться в 1200 доларів, тут роблять за 58 доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: