Адвокат розповів, хто з українців у першу чергу отримає повістки поштою / колаж з фото УНІАН

Повістки поштою, перш за все, отримають законослухняні громадяни України, які вчасно оновили дані.

Про це розповів адвокат Юрій Танасійчук в ефірі "Київ24". "Відповідальні законослухняні громадяни України (отримають повістки поштою, передусім). Ухилянти їх точно не отримають. Особи, які переплили Тису, або іншим чином поза межами пунктів пропуску перетнули державний кордон під час війни і покинули країну, теж їх не отримають", - сказав він.

Адвокат підкреслив, що передусім отримають повістки поштою лише люди, які залишилися в Україні, вчасно оновили дані та вказали правдиві адреси. Він також додав, що людей, яким надіслали цей документ, будуть запрошувати на проходження військово-лікарської комісії.

Відео дня

"Оскільки самі дані вже оновлені. А для частини - це буде запрошення на оновлення даних. Сама процедура визначена законом. Спрощено вручення та підписання повісток".

У центрі уваги мобілізація 2024 - новини

Як повідомляв УНІАН, раніше адвокат, кандидат юридичних наук Євген Филипець також заявив, що передусім повістки через "Укрпошту" надсилатимуть особам, які оновили дані в застосунку "Резерв+". Адвокат пояснив, що після отримання повістки через пошту у військовозобов'язаного є два тижні, щоб з'явитися в ТЦК та СП.

"Хто ж отримає такі повістки в першу чергу? В першу чергу, отримають повістки ті, хто оновив дані в "Резерв+", і є актуальна інформація про таких осіб", - заявив він. Наступні особи, яким надішлють повістки, будуть ті, які не мають права на відстрочку, чи поки її не оформили та є придатними до військової служби.

Також він підкреслив, що, якщо особа після отримання повістки не з'явилася до ТЦК та СП, то це є підставою для притягнення її до адміністративної відповідальності.

Вас також можуть зацікавити новини: