Коли переводять годинники на зимовий час 2024 / фото ua.depositphotos.com

У червні ВР проголосувала за скасування переведення годинників в Україні. У жовтні ми востаннє перейдемо на зимовий час - і більше стрілки не чіпатимуть. Це матиме як негативні, так і позитивні наслідки. Ми розібралися, коли переводять годинники на зимовий час і як це вплине на українців.

Перехід на зимовий час 2024 року

На зимовий час годинники переводять щороку в останню неділю жовтня. Цього року це буде 27 жовтня. Час потрібно перевести о 4:00 на одну годину назад. Це означає, що вночі в нас з'явиться "зайва" година сну.

Сучасні телефони та інші електронні пристрої переходять на зимовий час автоматично, а ось механічний годинник доведеться переводити вручну. Також відбуття і прибуття транспорту буде вказано за новим часом.

Відео дня
Перехід на зимовий час 2024 Україна / фото ua.depositphotos.com

Наслідки переходу на зимовий час

Україна назавжди залишиться в часовому поясі GMT +2. Не всі українці задоволені тим, що постійним часом для країни обрано зимовий. У такій ситуації влітку в східних областях (Донецька, Луганська, частина Запорізької та Харківської) світатиме о 3-й годині ночі, а темнітиме о 9-й вечора. А взимку буде дуже рано темніти в західних областях.

Також постійний зимовий час не дуже вигідний для економіки. Підприємства починають і закінчують роботу пізніше, а працівники часто повертаються додому в темноті. Усе це призводить до загального зниження продуктивності.

Однак скасування процедури безумовно корисне для організму. Вчені довели, що переведення годинників негативно впливає на здоров'я, порушує природні біоритми та спричиняє безсоння.

Вас також можуть зацікавити новини: